3,5(33)
Myskikurpitsakeitto – paahteinen ja mausteinen sosekeitto saa potkua inkivääristä, chilistä ja kanelista
Munaton
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Myskikurpitsakeitto saa ainutlaatuisen herkullisen maun, kun kurpitsat paahtaa uunissa ennen niiden soseuttamista. Makean kurpitsan kanssa sopii lämpimän mausteiset maut – inkivääri, chili, kaneli ja muskottipähkinä.
28.10.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Myskikurpitsakeitto
1 kgmyskikurpitsaa
1 tlinkivääriä (tuoretta, raastettua)
½ tlchilihiutaleita
2 rkloliiviöljyä
400 gperunaa
1 kplsipuli
3 rklvoita
7 dlkanalientä (tai kasvislientä)
¼ tlkanelia
ripausmuskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria
1 dlkuohukermaa
Tarjoiluun
creme fraichea
kurpitsansiemeniä (paahdettuja)

Myskikurpitsakeitto – ohje:

  1. Kuori ja pilko kurpitsa reiluksi paloiksi. Poista siemenet ja nosta palat uunivuokaan. Lisää joukkoon hienonnettua chiliä, hienoksi raastettua inkivääriä ja oliiviöljyä. Kääntele paloja öljyssä ja mausteissa. Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsän pehmeää.
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli. Kuumenna voi isossa kattilassa ja kuullota kuutioita keskilämmöllä 10 minuuttia. Kaada laiha kasvisliemi kattilaan ja keitä perunat pehmeiksi.
  3. Mausta keitto kanelilla, aavistuksella muskottipähkinäjauhetta ja kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan kypsät kurpitsapalat.
  4. Nosta keitto pois liedeltä ja soseuta varovasti sauvasekoittimella.
  5. Lisää kerma, tarvittaessa lisää vettä ja kiehauta. Tarjoile myskikurpitsakeitto paahdettujen kurpitsansiemenien ja creme fraichen kanssa.

Vinkki!

Jos myskikurpitsakeitto tuntuu liian paksulta, lisää mukaan lientä oman maun mukaan.

7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.