Maku

Maukas ja mausteinen kurpitsakeitto

4.1
7

Maukas ja mausteinen kurpitsakeitto

Samettisen pehmeä kurpitsakeitto syntyy uunissa paahdetusta myskikurpitsasta. Makean kurpitsan kanssa sopii lämpimän mausteiset maut - inkivääri, chili, kaneli ja muskottipähkinä.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgmyskikurpitsaa
  • 1 tlinkivääriä (tuoretta raastettua)
  • 1/2 tlchilihiutaleita
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 400 gperunaa
  • 1 kplsipuli
  • 3 rklvoita
  • 7 dlkanalientä
  • 1/4 tlkanelia
  • ripaus 0muskottipähkinää
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dlkuohukermaa

Tarjoiluun

  • creme fraichea
  • kurpitsansiemeniä (paahdettuja)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja pilko kurpitsa reiluksi paloiksi. Poista siemenet ja nosta palat uunivuokaan. Lisää joukkoon hienonnettua chiliä, hienoksi raastettua inkivääriä ja oliiviöljyä. Kääntele paloja öljyssä ja mausteissa. Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla 30-40 minuuttia kunnes kurpitsa on kypsän pehmeää. 

Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli. Kuumenna voi isossa kattilassa ja kuullota kuutioita keskilämmöllä 10 minuuttia. Kaada laiha kasvisliemi kattilaan ja keitä perunat pehmeiksi.

Mausta keitto kanelilla, aavistuksella muskottipähkinäjauhetta ja kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan kypsät kurpitsapalat.

Nosta keitto pois liedeltä ja soseuta varovasti sauvasekoittimella.

Lisää kerma, tarvittaessa lisää vettä ja kiehauta. Tarjoile keitto paahdettujen kurpitsansiemenien ja creme fraichen kanssa.

Vinkki!

Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää mukaan lientä oman maun mukaan!

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä