Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Myskikurpitsakeitto – paahteinen ja mausteinen sosekeitto saa potkua inkivääristä, chilistä ja kanelista

1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min

Myskikurpitsakeitto saa ainutlaatuisen herkullisen maun, kun kurpitsat paahtaa uunissa ennen niiden soseuttamista. Makean kurpitsan kanssa sopii lämpimän mausteiset maut – inkivääri, chili, kaneli ja muskottipähkinä.

28.10.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
Myskikurpitsakeitto
1 kg
myskikurpitsaa
1 tl
inkivääriä (tuoretta, raastettua)
½ tl
chilihiutaleita
2 rkl
oliiviöljyä
400 g
perunaa
1 kpl
sipuli
3 rkl
voita
7 dl
kanalientä (tai kasvislientä)
¼ tl
kanelia
ripaus
muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria
1 dl
kuohukermaa
Tarjoiluun
creme fraichea
kurpitsansiemeniä (paahdettuja)

Myskikurpitsakeitto – ohje:

  1. Kuori ja pilko kurpitsa reiluksi paloiksi. Poista siemenet ja nosta palat uunivuokaan. Lisää joukkoon hienonnettua chiliä, hienoksi raastettua inkivääriä ja oliiviöljyä. Kääntele paloja öljyssä ja mausteissa. Paahda 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsän pehmeää.
  2. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli. Kuumenna voi isossa kattilassa ja kuullota kuutioita keskilämmöllä 10 minuuttia. Kaada laiha kasvisliemi kattilaan ja keitä perunat pehmeiksi.
  3. Mausta keitto kanelilla, aavistuksella muskottipähkinäjauhetta ja kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan kypsät kurpitsapalat.
  4. Nosta keitto pois liedeltä ja soseuta varovasti sauvasekoittimella.
  5. Lisää kerma, tarvittaessa lisää vettä ja kiehauta. Tarjoile myskikurpitsakeitto paahdettujen kurpitsansiemenien ja creme fraichen kanssa.

Vinkki!

Jos myskikurpitsakeitto tuntuu liian paksulta, lisää mukaan lientä oman maun mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt