Matteuksen kakku

1 h 30 min
3
0

Matteuksen kakku

Teksti Maria Korkalainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

  • 250 gvoita
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 5 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 dlpistaaseja (suolattomia, rouhittuna)
  • 1/2 dlkinuskikastiketta

Kuorrutus

  • 1 rklkaakaojuomaa
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklkinuskikastiketta
  • 1/2 dlpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet ja pistaasirouhe. Sekoita jauhoseos ja kinuskikastike taikinaan. Lusikoi taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (2 l).
Paista Matteuksen kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kumoa hieman jäähtyneenä. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus. Lisää kaakaojuomaan tomusokeri voimakkaasti sekoittaen. Notkista sopivan juoksevaksi lorauksella kinuskikastiketta. Noruttele kuorrute viiruiksi kakun päälle. Ripottele pistaasit ”kruununkiviksi”.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä