Matteuksen kakku
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reseptin ainekset
25 palaa
250 g
voita
2 1/2 dl
sokeria
3 kpl
munaa
5 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
pistaaseja (suolattomia, rouhittuna)
1/2 dl
kinuskikastiketta
Kuorrutus
1 rkl
kaakaojuomaa
1 1/2 dl
tomusokeria
2 rkl
kinuskikastiketta
1/2 dl
pistaaseja (rouhittuna)
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja pistaasirouhe. Sekoita jauhoseos ja kinuskikastike taikinaan. Lusikoi taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (2 l). Paista Matteuksen kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kumoa hieman jäähtyneenä. Jäähdytä. Valmista kuorrutus. Lisää kaakaojuomaan tomusokeri voimakkaasti sekoittaen. Notkista sopivan juoksevaksi lorauksella kinuskikastiketta. Noruttele kuorrute viiruiksi kakun päälle. Ripottele pistaasit ”kruununkiviksi”.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat