3,9(15)
Putkilollinen mätitahnaa kruunaa Reiskan lohilaatikon – ota talteen lukijamme maukas resepti!
Munaton
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h
Pakasteperunasuikaleista ja tuoreesta lohifileestä valmistettu mätitahna-lohilaatikko yllättää! "Mätitahna ja reilu määrä paistettua sipulia antavat laatikkoon mukavan makeansuolaisen maun", lukijamme Reino "Reiska" Rissanen kertoo.
4.10.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
5 annosta
800 glohifileetä
2 tlsitruunapippuria
1 putkilo (300 g)Kallen mätitahnaa
100 g tilliä
1 sitruunan mehu
2 sipulia
50 gvoita
4 dlkuohukermaa
1 kgperunasuikaleita (pakaste)

Mätitahna-lohilaatikko – ohje:

  1. Leikkaa lohifilee nahattomiksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Lisää sitruunapippuri, puoli putkilollista mätitahnaa, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu. Anna maustua noin tunti jääkaapissa.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Paista sipulia voissa (25 g), kunnes se on kauniin ruskeaa.
  3. Sekoita loput mätitahnasta ja 2 dl kermaa. Voitele uunivuoka (3 l).
  4. Kaada puolet perunasuikaleista vuokaan. Lisää puolet kerma-mätitahnaseoksesta perunoiden päälle. Levitä sipulit ja lohikuutiot vuokaan. Peitä lopuilla perunoilla. Kaada päälle loppu kerma-mätitahnaseos. Lisää voikuutiot (25 g) vuoan pinnalle.
  5. Paista 200 asteessa uuniin keskitasolla 20 minuuttia. Lisää 2 dl kermaa vuokaan ja paista vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
  6. Tarjoa mätitahna-lohilaatikko esimerkiksi punajuurisalaatin kanssa.

Vinkki!

Suolaisen mätitahnan ja sitruunapippurin lisäksi ruokaan ei tarvitse lisätä suolaa.

Tuunattu versio vanhasta kunnon lohilaatikosta

”Olen neljän aikuisen lapsen isä ja viiden lapsenlapsen pappa. Innostus ruoanlaittoon tuli jo lapsuudessa äidiltäni. Nykyään parasta onkin kokkaaminen vaimolle ja muille läheisille. Poro on raaka-aineista ykkönen, ja kesällä grillaaminen ja savustaminen ovat lempipuuhiani.

Mätitahna-lohilaatikon resepti syntyi ajatuksesta tuunata perinteistä lohilaatikkoa. Maistelin jo mielessäni, että mätitahna voisi sopia. Mätitahna ja reilu määrä paistettua sipulia antavat laatikkoon mukavan makeansuolaisen maun.

Uusia kokkausideoita saan matkoilta, kokkiohjelmista, ruokalehdistä ja netistä. Seuraavaksi aion tutustua japanilaisen keittiön saloihin.”

Reino "Reiska" Rissanen, Rovaniemi

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.