Maku

Mätisilakat – joulupöydän kalaherkku

24 h 45 min
GL
MU
4.67
0

Makoisat mätisilakat valmistuvat silakkafileistä ja kermaisesta mätikastikkeesta. Tässä loistava kalaherkku joulupöytään!
Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä

Marinadi

  • 2 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlväkiviinaetikkaa

Kastike

  • 120 gsmetanaa
  • 100 gkermaviiliä
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 50 gmätiä (siian)
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkoviinietikkaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Mätisilakat valmistuvat näin:

Sekoita kulhossa vesi ja väkiviinaetikka. Poista silakkafileistä nahka vetäisemällä. Upota kalat etikkaliemeen.

Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa noin 4 tuntia.

Sekoita toisessa kulhossa kaikki kastikkeen ainekset.

Valuta silakkafileet hyvin marinadista esimerkiksi siivilässä. Lado fileet puhtaaseen, kannelliseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa.

Käännä kansi kiinni ja kääntele purkkia, jotta kaikki silakkafileet uivat varmasti mätikastikkeessa.

Anna mätisilakoiden maustua jääkaapissa vuorokausi.

MITÄ PIDIT?
4.67