Mätisilakat – juhlava herkku joulun kalapöytään
24 h 45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
24 h Mätisilakat tunnetaan myös Veronican silakoiden nimellä. Niiden reseptin on kehittänyt Stockmannilla työskennellyt legendaarinen kotitalousopettaja Veronica Hagelstam. Sakea, sopivan etikkainen liemi, tillisilppu, punasipulikuutiot ja siianmäti tekevät näistä silakoista vastustamattomat ja kauniin juhlavat joulupöytään.
GL
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.12.2011

Mätisilakat – juhlava herkku joulun kalapöytään
Ainekset (6 annosta)
- 300 gsilakkafileitä
Marinadi
- 2 1/2 dlvettä
- 1/2 dlväkiviinaetikkaa
Kastike
- 200 granskankermaa (tai smetanaa)
- 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
- 1 pienipunasipuli (kuutioituna)
- 50 gsiianmätiä
- 1 rklsokeria
- 1 tlvalkoviinietikkaa
- 3/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Mätisilakat valmistuvat näin:
- Poista silakkafileistä nahka vetäisemällä. Sekoita kulhossa vesi ja väkiviinaetikka. Upota kalat etikkaliemeen.
- Anna silakoiden maustua jääkaapissa noin 4 tuntia.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki kastikkeen ainekset.
- Valuta silakkafileet hyvin marinadista esimerkiksi siivilässä. Lado fileet puhtaaseen, kannelliseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa.
- Käännä kansi kiinni ja kääntele purkkia, jotta kaikki silakkafileet uivat varmasti mätikastikkeessa.
- Anna mätisilakoiden maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.17