


Mätisilakat – juhlava herkku joulun kalapöytään
24 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 24 h 0 min
Mätisilakat tunnetaan myös Veronican silakoiden nimellä. Niiden reseptin on kehittänyt Stockmannilla työskennellyt legendaarinen kotitalousopettaja Veronica Hagelstam. Sakea, sopivan etikkainen liemi, tillisilppu, punasipulikuutiot ja siianmäti tekevät näistä silakoista vastustamattomat ja kauniin juhlavat joulupöytään.
Reseptin ainekset
6 annosta
300 g
silakkafileitä
Marinadi
2 1/2 dl
vettä
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
Kastike
200 g
ranskankermaa (tai smetanaa)
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
1 pieni
punasipuli (kuutioituna)
50 g
siianmätiä
1 rkl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Mätisilakat – ohje:
- Poista silakkafileistä nahka vetäisemällä. Sekoita kulhossa vesi ja väkiviinaetikka. Upota kalat etikkaliemeen.
- Anna silakoiden maustua jääkaapissa noin 4 tuntia.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki kastikkeen ainekset.
- Valuta silakkafileet hyvin marinadista esimerkiksi siivilässä. Lado fileet puhtaaseen, kannelliseen purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa.
- Käännä kansi kiinni ja kääntele purkkia, jotta kaikki silakkafileet uivat varmasti mätikastikkeessa.
- Anna mätisilakoiden maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat