


Massaman curry on oodi perunalle ja maapähkinöille – mausteisessa kookoskermassa maut hautuvat ihanan lempeiksi
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Massaman curry on thaimaalainen curryruoka, joka sopii pohjolan talvipäiviin kuin porkkananenä lumiukolle. Tässä lihattomassa versiossa kookoskermaan pääsevät hautumaan perunat, revitty tofu ja maapähkinät. Saat currysta vegaanisen korvaamalla kalakastikkeen soijalla.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
isoa perunaa
1
sipuli
1 dl
maapähkinöitä
1 rkl
öljyä
2 tl
seesamiöljyä
1 pkt (250 g)
revitty tofu maustamatonta (Jalotofu )
½ tl
suolaa
2 tl
vihreää currytahnaa
1 rkl
tamarinditahnaa
2 dl
vettä
2 dl
kookoskermaa
1 rkl
kalakastiketta
2 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi
riisiä
Massaman curry – ohje:
- Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paahda maapähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla hetki, niin että ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät syrjään pannulta. Paista perunoita ja sipulia öljyssä ja seesamiöljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tofu, suola ja maustetahnat ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää vesi ja kookoskerma. Annan curryn hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
- Keitä riisi kypsäksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä.
- Mausta kypsä curry kalakastikkeella. Rouhi paahdetut maapähkinät veitsellä ja hienonna korianteri. Lisää ne massaman curryn joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat