Kotivinkki

Massaman curry on oodi perunalle ja maapähkinöille – mausteisessa kookoskermassa maut hautuvat ihanan lempeiksi

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Massaman curry on thaimaalainen curryruoka, joka sopii pohjolan talvipäiviin kuin porkkananenä lumiukolle. Tässä lihattomassa versiossa kookoskermaan pääsevät hautumaan perunat, revitty tofu ja maapähkinät. Saat currysta vegaanisen korvaamalla kalakastikkeen soijalla.
KA
MA
LA
MU
GL
0
0
Julkaistu: 14.1.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 4isoa perunaa
  • 1sipuli
  • 1 dlmaapähkinöitä
  • 1 rklöljyä
  • 2 tlseesamiöljyä
  • 1 pkt (250 g)revitty tofu maustamatonta (Jalotofu )
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlvihreää currytahnaa
  • 1 rkltamarinditahnaa
  • 2 dlvettä
  • 2 dlkookoskermaa
  • 1 rklkalakastiketta
  • 2 rkltuoretta korianteria hienonnettuna

Lisäksi

  • riisiä
Tulosta

Massaman curry valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paahda maapähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla hetki, niin että ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät syrjään pannulta. Paista perunoita ja sipulia öljyssä ja seesamiöljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tofu, suola ja maustetahnat ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää vesi ja kookoskerma. Annan curryn hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
  2. Keitä riisi kypsäksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä.
  3. Mausta kypsä curry kalakastikkeella. Rouhi paahdetut maapähkinät veitsellä ja hienonna korianteri. Lisää ne massaman curryn joukkoon juuri ennen tarjoilua.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin suosittu Samassa liemessä -kirja Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »