5(1)
Massaman curry on oodi perunalle ja maapähkinöille – mausteisessa kookoskermassa maut hautuvat ihanan lempeiksi
Kasvis
Maidoton
Laktoositon
Munaton
Gluteeniton
25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min
Massaman curry on thaimaalainen curryruoka, joka sopii pohjolan talvipäiviin kuin porkkananenä lumiukolle. Tässä lihattomassa versiossa kookoskermaan pääsevät hautumaan perunat, revitty tofu ja maapähkinät. Saat currysta vegaanisen korvaamalla kalakastikkeen soijalla.
14.1.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
4isoa perunaa
1sipuli
1 dlmaapähkinöitä
1 rklöljyä
2 tlseesamiöljyä
1 pkt (250 g)revitty tofu maustamatonta (Jalotofu )
½ tlsuolaa
2 tlvihreää currytahnaa
1 rkltamarinditahnaa
2 dlvettä
2 dlkookoskermaa
1 rklkalakastiketta
2 rkltuoretta korianteria hienonnettuna
Lisäksi
riisiä

Massaman curry valmistuu näin:

  1. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi. Hienonna sipuli. Paahda maapähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla hetki, niin että ne saavat hieman väriä. Siirrä pähkinät syrjään pannulta. Paista perunoita ja sipulia öljyssä ja seesamiöljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle tofu, suola ja maustetahnat ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää vesi ja kookoskerma. Annan curryn hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
  2. Keitä riisi kypsäksi ripauksella suolaa maustetussa vedessä.
  3. Mausta kypsä curry kalakastikkeella. Rouhi paahdetut maapähkinät veitsellä ja hienonna korianteri. Lisää ne massaman curryn joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.