Marjasuukot

1 h 45 min
0
0

Marjasuukot

Tee itse suukot! Pursota mantelimassapohjan päälle kuohkea marjamarenki ja dippaa koko komeus suklaaseen. Onko ihanampaa tapaa muistaa ystävää tai hemmotella juhlien vieraita. Kuva: Katri Kapanen
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pohjat

  • 150 gmantelimassaa
  • 1 rkltummaa kaakaojauhetta
  • tomusokeria (kaulimiseen)

Täyte

  • 3 kplkananmunanvalkuaisia (huoneenlämpöistä)
  • 1 1/2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 1 tlvanilijasokeria
  • 1 tlsitruunamehua
  • 2 kplliivatelehteä
  • 1 rklmarjamehutiivistettä
  • 2 tlpuolukka- tai herukkajauhetta (esim. Biokia)

Kuorrutus

  • 250 gsuklaata (tummaa tai vaaleaa)
  • 1 rklrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  • marjajauhetta, pähkinärouhetta tai strösseleitä

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Pohjat

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sekoita käsin kulhossa yhteen mantelimassa ja kaakaojauhe. Kauli mantelimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi (noin 3 mm) levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla pieniä (halkaisijaltaan 4-5 cm) pyörylöistä ja nosta ne leivinpaperille, uunipellille.

Paista uunin keskitasossa noin 5 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Täyte

Vatkaa sähkövatkaimella puhtaassa ja kuivassa kulhossa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes valkuaisseos on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.

Kuumenna marjamehu kattilassa. Liuota kuivaksi puristellut liivatelehdet mehuun ja nosta kattila pois liedeltä.

Lisää lämmin liivateseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista hetki.

Lisää marjajauhe valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Siirrä täyte tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota jokaiselle pohjalevylle täytettä ylöspäin kapenevaksi keoksi.

Nosta suukot jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään.

Kuorrutus

Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen.

Sekoita suklaasulaan öljy. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Dippaa suukot nopeasti suklaassa niin, että täyte peittyy.

Nosta suukot kuivumaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle haluamasi koristeet.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä