Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Marjasuukot

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Tee itse suukot! Pursota mantelimassapohjan päälle kuohkea marjamarenki ja dippaa koko komeus suklaaseen. Onko ihanampaa tapaa muistaa ystävää tai hemmotella juhlien vieraita.

19.4.2016
Reseptin ainekset
20 kpl
Pohjat
150 g
mantelimassaa
1 rkl
tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria (kaulimiseen)
Täyte
3
kananmunanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
1 1/2 dl
hienoa kidesokeria (Siro)
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
sitruunamehua
2
liivatelehteä
1 rkl
marjamehutiivistettä
2 tl
puolukka- tai herukkajauhetta (esim. Biokia)
Kuorrutus
250 g
suklaata (tummaa tai vaaleaa)
1 rkl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
marjajauhetta, pähkinärouhetta tai strösseleitä

Marjasuukot leivotaan näin:

Pohjat

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita käsin kulhossa yhteen mantelimassa ja kaakaojauhe. Kauli mantelimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi (noin 3 mm) levyksi. Ota levystä pyöreällä muotilla pieniä (halkaisijaltaan 4-5 cm) pyörylöistä ja nosta ne leivinpaperille, uunipellille.
  3. Paista uunin keskitasossa noin 5 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Täyte

  1. Vatkaa sähkövatkaimella puhtaassa ja kuivassa kulhossa huoneenlämpöiset kananmunanvalkuaiset kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes valkuaisseos on kovaa ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
  3. Kuumenna marjamehu kattilassa. Liuota kuivaksi puristellut liivatelehdet mehuun ja nosta kattila pois liedeltä.
  4. Lisää lämmin liivateseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista hetki.
  5. Lisää marjajauhe valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  6. Siirrä täyte tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota jokaiselle pohjalevylle täytettä ylöspäin kapenevaksi keoksi.
  7. Nosta suukot jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään.

Kuorrutus

Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen.

Sekoita suklaasulaan öljy. Anna suklaasulan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Dippaa suukot nopeasti suklaassa niin, että täyte peittyy.

Nosta suukot kuivumaan leivinpaperin päälle. Ripottele päälle haluamasi koristeet.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt