Marinoitu lampaan ulkofilee
3 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
3 h Marinoi lampaan ulkofilee huolella ja paista juuri ja juuri kypsäksi, eli jätä liha sisältä aavistuksen verran punertavaksi. Makuelämys on upea!
MA
MU
3.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.2.2016

Marinoitu lampaan ulkofilee
Reseptin ainekset (4–6 )
Lampaan ulkofilee
- 800 glampaan ulkofileetä
- ½ tlsuolaa
Marinadi
- ½ tlmustapippuria
- 4 rkl4 rkl öljyä
- 2 rkldijoninsinappia
- 4valkosipulinkynttä
- 2–3anjovisfileetä
- 1 dltuoretta timjamia lehtipersiljaa oreganoa
- 1sitruunan puristettu mehu
Lampaan ulkofilee valmistuu näin:
- Poista lihasta tarvittaessa kalvot.
- Yhdistä marinadin öljy ja sinappi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko anjovisfileet. Lisää molemmat hienonnettujen yrttien ja sitruunanmehun kanssa öljyseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada marinadi vahvaan muovipussiin ja upota sekaan lampaanfileet. Nosta tiukasti suljettuna jääkaappiin maustumaan vähintään 3 tunniksi.
- Ota lampaan ulkofileet pois marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Paista fileisiin pannussa öljyssä kauttaaltaan kaunis paistoväri. Laske sitten lämpöä ja kypsennä lihoja käännellen, kunnes liha on juuri ja juuri kypsää, mutta edelleen aavistuksen punertavaa sisältä.
- Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se yhden fileen keskelle. Sopiva sisälämpötila mediumiksi paistetulla lampaan ulkofileelle on noin 55 astetta. Liha on kypsää, jos se ylittää 62 asteen. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria myllystä.
- Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa lampaan ulkofilee annosviipaleiksi. Nosta tarjolle ja silppua koristeeksi lehtipersiljaa.
Vinkki! Marinointi mureuttaa ja maustaa. Nosta liha huoneenlämpöön tunti pari ennen kypsennystä, niin varmistat murean lopputuloksen. Muista pyyhkiä marinadi pois, jotta se ei pala kiinni lihan pintaan.

Lampaan sisäfilee on luksuspikaruokaa parhaimmillaan
Maku

Karitsankare – yrteillä ja valkosipulilla maustettu liha sulaa suuhun
Maku

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Maku

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
Maku

Karitsan paahtopaistit grillissä – minttuinen mausteseos ja täydellinen paistopinta takaavat makunautinnon
Maku

Lampaanpaisti ja hunajaiset omenat (Cordero ternasco asado con manzana a la miel)
Maku

Nyhtölammas – "Onnistuu aina, suosittelen!" kehuu reseptiä testannut lukijamme
Maku

Kreikkalainen lihapata – upean maun salaisuus on mintun, oliivien ja fetan yhdistelmä
Maku