Kotivinkki

Marinoitu lampaan ulkofilee

3 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
3 h
Marinoi lampaan ulkofilee huolella ja paista juuri ja juuri kypsäksi, eli jätä liha sisältä aavistuksen verran punertavaksi. Makuelämys on upea!
MA
MU
3.5
0
Julkaistu: 26.2.2016


Ainekset (4–6 )

Lampaan ulkofilee

  • 800 glampaan ulkofileetä
  • ½ tlsuolaa

Marinadi

  • ½ tlmustapippuria
  • 4 rkl4 rkl öljyä
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2–3anjovisfileetä
  • 1 dltuoretta timjamia lehtipersiljaa oreganoa
  • 1sitruunan puristettu mehu
Tulosta

Lampaan ulkofilee valmistuu näin:

  1. Poista lihasta tarvittaessa kalvot.
  2. Yhdistä marinadin öljy ja sinappi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko anjovisfileet. Lisää molemmat hienonnettujen yrttien ja sitruunanmehun kanssa öljyseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada marinadi vahvaan muovipussiin ja upota sekaan lampaanfileet. Nosta tiukasti suljettuna jääkaappiin maustumaan vähintään 3 tunniksi.
  4. Ota lampaan ulkofileet pois marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla. Paista fileisiin pannussa öljyssä kauttaaltaan kaunis paistoväri. Laske sitten lämpöä ja kypsennä lihoja käännellen, kunnes liha on juuri ja juuri kypsää, mutta edelleen aavistuksen punertavaa sisältä.
  5. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se yhden fileen keskelle. Sopiva sisälämpötila mediumiksi paistetulla lampaan ulkofileelle on noin 55 astetta. Liha on kypsää, jos se ylittää 62 asteen. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria myllystä.
  6. Kääri fileet folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa lampaan ulkofilee annosviipaleiksi. Nosta tarjolle ja silppua koristeeksi lehtipersiljaa.

Vinkki! Marinointi mureuttaa ja maustaa. Nosta liha huoneenlämpöön tunti pari ennen kypsennystä, niin varmistat murean lopputuloksen. Muista pyyhkiä marinadi pois, jotta se ei pala kiinni lihan pintaan.

Kommentoi »