


Marinoitu kirsikkatomaattisalaatti
20 min
Reseptin ainekset
20 annosta
1000 g
kirsikkatomaattia (punaisia ja keltaisia)
2 kpl
punasipulia
Marinadi
1 dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
suolaa
Lisäksi
2 kpl
rooman- eli sidesalaattia ruukussa
2 kpl
jääsalaattia ruukussa
2 kpl
lollo rossoa ruukussa
3 dl
tuoretta basilikaa
Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi punasipulit ohuen ohuiksi renkaiksi. Nosta tomaatit ja sipulit kulhoon.
Sekoita öljy, viinietikka ja suola keskenään. Lisää marinadi tomaateille ja punasipuleille, kääntele ja anna maustua huoneenlämmössä aamusta tarjoiluhetkeen saakka.
Huuhtele salaatinlehdet ja linkoa kuiviksi. Revi salaatit pienemmiksi ja levitä tarjoiluvadille. Asettele pinnalle tomaatit ja punasipulirenkaat.
Koristele marinoitu kirsikkatomaattisalaatti juuri ennen tarjoilua runsaalla basilikasilpulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat