Maku

Marinoitu kirsikkatomaattisalaatti

20 min
0
0

Marinoitu kirsikkatomaattisalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 1000 gkirsikkatomaattia (punaisia ja keltaisia)
  • 2 kplpunasipulia

Marinadi

  • 1 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 3 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 2 kplrooman- eli sidesalaattia ruukussa
  • 2 kpljääsalaattia ruukussa
  • 2 kpllollo rossoa ruukussa
  • 3 dltuoretta basilikaa

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi punasipulit ohuen ohuiksi renkaiksi. Nosta tomaatit ja sipulit kulhoon.

Sekoita öljy, viinietikka ja suola keskenään. Lisää marinadi tomaateille ja punasipuleille, kääntele ja anna maustua huoneenlämmössä aamusta tarjoiluhetkeen saakka.

Huuhtele salaatinlehdet ja linkoa kuiviksi. Revi salaatit pienemmiksi ja levitä tarjoiluvadille. Asettele pinnalle tomaatit ja punasipulirenkaat.

Koristele marinoitu kirsikkatomaattisalaatti juuri ennen tarjoilua runsaalla basilikasilpulla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä