Marinoidut luumut ja vaniljajäädyke

24 h 30 min
4.5
0

Marinoidut luumut ja vaniljajäädyke

GL
KA
MU
0
4.5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Vaniljajäädykkeet

  • 2 dlkuohukermaa
  • 100 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Marinoidut luumut

  • 500 gluumuja
  • 2 dlomenatäysmehua
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplkanelitankoa
  • 2 kpltähtianista

Koristeluun

  • 1/2 dlsitruunamelissaa

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Jaa vaahto leivosvuokiin. Levitä vaahto vuokiin, niin kuin tekisit leivospohjia (jätä keskikohta kuopalle). Pakasta. Peitä jäädykkeet kelmulla vasta, kun niiden pinta on jäätynyt.
Puolita tuoreet luumut ja poista kivet. Kiehauta omenamehu, luumut, sokeri ja mausteet kattilassa. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä ilman kantta. Marinoi jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuumenna marinoidut luumut kattilassa juuri ennen tarjoilua.
Irrota vaniljajäädykkeet vuoistaan annoslautasille. Asettele lämpimät luumut päälle ja vierelle. Valele jälkiruoat kuumalla maustesiirapilla. Koristele vaniljajäädykkeet ja marinoidut luumut sitruunamelissalla. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä