


Marinoidut luumut ja vaniljajäädyke
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Jaa vaahto leivosvuokiin. Levitä vaahto vuokiin, niin kuin tekisit leivospohjia (jätä keskikohta kuopalle).
Pakasta. Peitä jäädykkeet kelmulla vasta, kun niiden pinta on jäätynyt.
Puolita tuoreet luumut ja poista kivet. Kiehauta omenamehu, luumut, sokeri ja mausteet kattilassa. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä ilman kantta. Marinoi jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuumenna marinoidut luumut kattilassa juuri ennen tarjoilua.
Irrota vaniljajäädykkeet vuoistaan annoslautasille. Asettele lämpimät luumut päälle ja vierelle. Valele jälkiruoat kuumalla maustesiirapilla. Koristele vaniljajäädykkeet ja marinoidut luumut sitruunamelissalla. Tarjoa heti.