Maku

Marinoidut Linssit

1 h
4.63
2

Marinoidut linssit sopivat mainiosti niin salaattiin kuin ruokien lisukkeeksi.
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlbeluga linssejä

Marinadi

  • 3/4 dlneitsyt oliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 tlDijon-sinappia
  • 1 tlhunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele belugalinssit hyvin ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Linssien keittämisen aikana valmista marinadi. Mittaa kulhoon oliiviöljy, valkoviinietikka, dijon sinappi ja hunaja. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, lisää marinaadiin. Hienonna tilli ja lisää marinaadiin. Lisää marinaadiin vielä suola ja mustapippuri, sekoita hyvin.

Valuta belugalinssit hyvin ja lisää kuumina marinadiin, näin maku tarttuu linsseihin parhaiten. Sekoita hyvin ja anna belugalinssien marinoitua vähintään puoli tuntia. Tarjoa marinoituja linssejä salaatissa tai ruoan lisukkeena.

MITÄ PIDIT?
4.63