Kotivinkki

Mariannekeksit

40 min
4.7
3

Mariannekeksit

Piparmintulta ja mantelilta maistuvat mariannekeksit ilahduttavat kahvipöydässä tai tuliaisina.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40-50 palaa)

  • 250 gvoita
  • 3 dlsokeria
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2kananmunaa
  • 5 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsoodaa
  • ¼ tlsuolaa
  • 2 dlmanteleita rouhittuna
  • 1 psMarianne crush -rouhetta tai suklaarouhetta (150 g)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää voisulan joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle (noin 30 x 40 cm) ja levitä nuolijan avulla tasaiseksi.

3. Kypsennä 175–asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Käännä uunin lämpö pois päältä ja anna pellin olla uunissa vielä 5 minuuttia.

4. Anna keksilevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten noin 5 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi. Tarjoa mariannekeksit esimerkiksi kylmän maidon kera.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä