Suosikkipizzan muodonmuutos! Ihanan simppeli margherita-piiras saa mehevyytensä tomaattisiivuista ja ranskankermasta
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minLeivo klassikkopizzan maut tällä kertaa herkulliseen, simppeliin piirakkaan. Margherita-piiras maistuu niin kahvipöydässä kuin ruokaisana välipalana. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu: 12.2.2021

Suosikkipizzan muodonmuutos! Ihanan simppeli margherita-piiras saa mehevyytensä tomaattisiivuista ja ranskankermasta
Reseptin ainekset (12 palaa)
- 4 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
- 150 gvoita kuutioituna
- ½ dl kylmää vettä
- ½ tl suolaa
Täyte
- 1muna
- 150 granskankermaa
- 150 gmozzarellajuustoraastetta
- ½–1 tl suolaa
- ½–1 tl mustapippuria
- kourallinen tuoretta silputtua basilikaa
- 3–4 tomaattia viipaloituna
Margherita-piiras valmistuu näin:
- Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi. Lisää vesi ja suola. Vaivaa, kunnes saat muodostettua taikinasta kiinteän pallon.
- Kauli pohja tai painele se suoraan voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm). Tee pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja valmista sillä aikaa täyte.
- Mittaa kaikki täytteen aineet tomaatteja lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita hyvin nuolijalla. Kaavi täyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet pinnalle. Rouhi pippuria päälle.
- Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Vinkki!
Käytä erikokoisia ja -värisiä tomaatteja ja tee niistä piiraan pintaan kuvioita.

Pizza margherita – kaikkien klassikkopizzojen äiti siten kuin se tehdään Napolissa
Maku

Tomaattipiirakka
Maku

Tomaatti-tartaletit
Maku

Pizzaa vai piirakkaa? Turkkilainen pide on herkullinen yhdistelmä molempia!
Maku

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
Maku

Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!

Kylmäsavulohipiirakka
Maku

Suolainen päärynäpiirakka – pekaanipähkinät, sinihomejuusto ja tuore rosmariini aateloivat helpon peltiherkun
Meillä kotona