Kotivinkki

Suosikkipizzan muodonmuutos! Ihanan simppeli margherita-piiras saa mehevyytensä tomaattisiivuista ja ranskankermasta

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Leivo klassikkopizzan maut tällä kertaa herkulliseen, simppeliin piirakkaan. Margherita-piiras maistuu niin kahvipöydässä kuin ruokaisana välipalana. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.
KA
4.1
0
Julkaistu: 12.2.2021


Ainekset (12 palaa)

  • 4 dlpuolikarkeita vehnäjauhoja
  • 150 gvoita kuutioituna
  • ½ dl kylmää vettä
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 1muna
  • 150 granskankermaa
  • 150 gmozzarellajuustoraastetta
  • ½–1 tl suolaa
  • ½–1 tl mustapippuria
  • kourallinen tuoretta silputtua basilikaa
  • 3–4 tomaattia viipaloituna
Tulosta

Margherita-piiras valmistuu näin:

  1. Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi. Lisää vesi ja suola. Vaivaa, kunnes saat muodostettua taikinasta kiinteän pallon.
  2. Kauli pohja tai painele se suoraan voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm). Tee pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja valmista sillä aikaa täyte.
  3. Mittaa kaikki täytteen aineet tomaatteja lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita hyvin nuolijalla. Kaavi täyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet pinnalle. Rouhi pippuria päälle.
  4. Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Vinkki!

Käytä erikokoisia ja -värisiä tomaatteja ja tee niistä piiraan pintaan kuvioita.

Kommentoi »