


Suosikkipizzan muodonmuutos! Ihanan simppeli margherita-piiras saa mehevyytensä tomaattisiivuista ja ranskankermasta
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Leivo klassikkopizzan maut tällä kertaa herkulliseen, simppeliin piirakkaan. Margherita-piiras maistuu niin kahvipöydässä kuin ruokaisana välipalana. Tätä herkkua teet takuulla toistekin.
Reseptin ainekset
12 palaa
4 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g
voita kuutioituna
½ dl
kylmää vettä
½ tl
suolaa
Täyte
1
muna
150 g
ranskankermaa
150 g
mozzarellajuustoraastetta
½–1 tl
suolaa
½–1 tl
mustapippuria
kourallinen tuoretta silputtua basilikaa
3–4
tomaattia viipaloituna
Margherita-piiras valmistuu näin:
- Nypi vehnäjauhot ja voi murumaiseksi. Lisää vesi ja suola. Vaivaa, kunnes saat muodostettua taikinasta kiinteän pallon.
- Kauli pohja tai painele se suoraan voideltuun piirasvuokaan (Ø 28 cm). Tee pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 8–10 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja valmista sillä aikaa täyte.
- Mittaa kaikki täytteen aineet tomaatteja lukuun ottamatta kulhoon ja sekoita hyvin nuolijalla. Kaavi täyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Asettele tomaattiviipaleet pinnalle. Rouhi pippuria päälle.
- Paista piirasta 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Vinkki!
Käytä erikokoisia ja -värisiä tomaatteja ja tee niistä piiraan pintaan kuvioita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat