Maku

Mantelikala

1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h
MU
3.9
7


Ainekset (3 annosta)

  • 400 gseitiä (pakaste)
  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 1 dlmantelilastuja
  • 2 dlruokakermaa
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Ota kala sulamaan puolisen tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä pieni osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä, anna turvota noin 5 minuuttia.

Nosta kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pintaan loput mantelilastut ja kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tarjoa mantelikalan kanssa keitettyjä perunoita tai perunamuusia.

MITÄ PIDIT?
3.87
7 kommenttia