Mantelikala

1 h 10 min
3.8
5

Mantelikala

MU
5
3.8
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 400 gseitiä (pakaste)
  • 3/4 dlkorppujauhoja
  • 1 dlmantelilastuja
  • 2 dlruokakermaa
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 rkltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Ota kala sulamaan puolisen tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä pieni osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä, anna turvota noin 5 minuuttia.

Nosta kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pintaan loput mantelilastut ja kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tarjoa mantelikalan kanssa keitettyjä perunoita tai perunamuusia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä