


Mantelikala
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min
Reseptin ainekset
3 annosta
400 g
seitiä (pakaste)
3‒4 rkl
korppujauhoja
1 dl
mantelilastuja
2 dl
ruokakermaa
3 tl
sitruunankuoriraastetta
3 rkl
tuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 rkl
sitruunamehua
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Mantelikala valmistetaan näin:
Ota kala sulamaan puolisen tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä pieni osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä, anna turvota noin 5 minuuttia.
Nosta kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pintaan loput mantelilastut ja kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Tarjoa mantelikalan kanssa keitettyjä perunoita tai perunamuusia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat