3,9(95)
Mantelikala
Munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h
Julkaistu 30.3.2009
Maku
Reseptin ainekset
3 annosta
400 gseitiä (pakaste)
3‒4 rklkorppujauhoja
1 dlmantelilastuja
2 dlruokakermaa
3 tlsitruunankuoriraastetta
3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 rklsitruunamehua
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria

Mantelikala valmistetaan näin:

Ota kala sulamaan puolisen tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä pieni osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä, anna turvota noin 5 minuuttia.

Nosta kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pintaan loput mantelilastut ja kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tarjoa mantelikalan kanssa keitettyjä perunoita tai perunamuusia.

8 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.