Kotivinkki

Manteli-marenkikakku

1 h 20 min
3.8
6

Manteli-marenkikakku

Rapeansitkeä manteli-marenkikakku muurataan yhteen jumalaisella mokkakreemillä. Kakku sopii erinomaisesti kahvipöytään.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Marenkipohja

  • 5valkuaista
  • 3 dltomusokeria
  • 150 gmantelijauhetta

Espressokreemi

  • 1 dlsokeria
  • 3/4 dlvettä
  • 5keltuaista
  • 2 (noin 2 1/2 tl)annospussia espresso-pikakahvijauhetta
  • 200 gvoita

Koristeluun

  • 1 1/2 dlmantelilastuja paahdettuna

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN35 min

1. Ota esille kaksi uunipeltiä ja leivinpaperiarkkia. Piirrä kummankin paperin nurjalle puolelle kaksi suorakaidetta (à 12 x 20 cm). Voitele ne kevyesti.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään tomusokeri ja mantelijauhe. Kääntele seos valkuaisten joukkoon varovasti. Jaa seos leivinpapereille piirretyille alueille ja tasoita.

3. Paista pohjia 150-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Vaihda peltien paikat vartin jälkeen. Anna pohjien jäähtyä, ja irrota ne lastalla varovasti paperista.

4. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Keitä seosta noin viisi minuuttia. Seos on sopivan paksua, kun kylmällä vedellä täytettyyn lasiin pudotettu tippa jähmettyy palloksi.

5. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana keltuaisten joukkoon, samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon espressojauhe. Jäähdytä.

6. Vaahdota pehmeä voi ja vatkaa munaseos vähän kerrallaan voin joukkoon.

7. Levitä marenkilevyille ohut kerros espressokreemiä ja nosta palat päällekkäin. Levitä kreemiä myös tortun reunoille. Koristele manteli-marenkikakku kauttaaltaan paahdetuilla mantelilastuilla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä