Maku

Mansikkamarmeladi

40 min
0
0

Mansikkamarmeladi

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Onko parempaa kuin paahtoleivän päälle levitetty itse tehty mansikkamarmeladi? Ota selvää ja kokeile keittää mansikkamarmeladia pirteästi appelsiinilla maustettuna!
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gmansikoita
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 dlhillosokeria (tai hillo-marmeladisokeria)
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Mittaa appelsiinimehu kattilaan. Lisää mansikat ja sokeri.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä noin 8 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Kuori pois hillon pinnalle syntyvä vaahto.

Lisää kattilaan appelsiininkuoriraaste keittämisen loppuvaiheessa, kun vaahtoa ei enää synny.

Soseuta marmeladi halutessasi sauvasekoittimella. Kaada se puhtaisiin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

* Kokeile mausteeksi myös sitruunan tai limetin kuorta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä