Maku

Mansikkamarmeladi

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Onko parempaa kuin paahtoleivän päälle levitetty itse tehty mansikkamarmeladi? Ota selvää ja kokeile keittää mansikkamarmeladia pirteästi appelsiinilla maustettuna!
GL
KA
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 25.6.2014


Reseptin ainekset (1 annosta)

  • 500 gmansikoita
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 2 dlhillosokeria (tai hillo-marmeladisokeria)
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta
Tulosta

Mittaa appelsiinimehu kattilaan. Lisää mansikat ja sokeri.

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä noin 8 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Kuori pois hillon pinnalle syntyvä vaahto.

Lisää kattilaan appelsiininkuoriraaste keittämisen loppuvaiheessa, kun vaahtoa ei enää synny.

Soseuta marmeladi halutessasi sauvasekoittimella. Kaada se puhtaisiin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

* Kokeile mausteeksi myös sitruunan tai limetin kuorta.

Kommentoi »