Maku

Mansikkalikööri

720 h 30 min
4
0

Mansikkalikööri

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Mansikkalikööriä voit tehdä myös kotioloissa. Kokeile tällä ohjeella likööriä myös muista pehmeäkuorisista marjoista.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 1000 gmansikoita
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1000 gsokeria
  • 10 dlvotkaa (tai muuta kirkasta viinaa)

Tee näin

720 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN720 h

Puhdista ja lohko mansikat.

Pese sitruuna hyvin ja kuori siitä terävällä veitsellä ohut keltainen kuoriosa.

Lado isoon purkkiin (noin 2 l) kerroksittain marjoja, sitruunan kuorta ja sokeria.

Kaada päälle viina. Sulje purkki ja nosta viileään. Sekoittele likööriä muutamana ensimmäisenä päivänä silloin tällöin, jotta sokeri varmasti liukenee.

Anna tekeytyä viileässä 2 kuukautta.

Siivilöi likööri ja pullota puhtaisiin lasipulloihin. Säilytä viileässä.

* Tällä reseptillä voit kokeilla marjaliköörejä myös muilla pehmeillä marjoilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä