Maku

Mansikka-sitrusgranita

2 h 20 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.5
0


 

Tulosta
Teksti Ari-Pekka Auvinen
Kuvat Ari-Pekka Auvinen

Ainekset (6 annosta)

  • 3 dlvettä
  • 4 kplmandariinia
  • 1/2 kplsitruunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 dlmansikoita (soseutettuna)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Purista mandariineista ja sitruunasta mehut talteen. Sekoita vesi, mandariini- ja sitruunamehut sekä sokeri. Keitä seosta noin minuutti, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää soseutetut mansikat.

Kaada pakastimessa esijäähdytettyyn noin 20 × 30 cm kokoiseen, laakeaan vuokaan. Anna jäähtyä ja siirrä pakastimeen.

Tarkkaile nesteen jäähtymistä. Kun granita alkaa jäätyä, kaavi haarukalla hyhmettyvää massaa vuoan laidoilta sen keskelle. Toista tämä noin 15 minuutin välein, kunnes granita on jäätynyt kokonaan. Granitan pitäisi olla täysin jäätyneenäkin ilmavaa ja karkeaa.

Tarjoa mansikka-sitrusgranitaa mieluiten kolmen tunnin sisällä siitä, kun kaikki neste on jäätynyt.

MITÄ PIDIT?
4.5