Mansikka-raparperimehu

2 h 45 min
3.7
0

Mansikka-raparperimehu

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 annosta)

  • 20 dlmansikoita
  • 800 graparperia (paloiteltuna)
  • 1 kpllimettiä
  • 10 dlvettä
  • 6 dlsokeria

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Kumoa puhdistetut mansikat ja raparperit kattilaan.

Raasta pestyn limetin vihreä osa ja purista mehu. Lisää kattilaan.

Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, tai kunnes raparperit soseutuvat.

Kaada massa siivilävaatteella peiteltyyn lävikköön. Anna valua rauhassa muutama tunti. Painele massaa lopuksi lastalla, jotta saat kaiken mehun talteen.

Kiehauta siivilöity mansikka-raparperimehu ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.

Pullota puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja säilytä viileässä. Valmiin mehun laimennussuhde on noin 1:3.

  • Jos haluat varmistua mehun säilyvyydestä, lisää mehuun säilöntäainetta (esim. Atamon) pakkauksen ohjeen mukaan.
MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä