Maku

Mansikka-raparperimehu

2 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h
GL
KA
LA
MA
MU
3.6
0


Ainekset (40 annosta)

  • 20 dlmansikoita
  • 800 graparperia (paloiteltuna)
  • 1 kpllimettiä
  • 10 dlvettä
  • 6 dlsokeria
Tulosta

Kumoa puhdistetut mansikat ja raparperit kattilaan.

Raasta pestyn limetin vihreä osa ja purista mehu. Lisää kattilaan.

Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, tai kunnes raparperit soseutuvat.

Kaada massa siivilävaatteella peiteltyyn lävikköön. Anna valua rauhassa muutama tunti. Painele massaa lopuksi lastalla, jotta saat kaiken mehun talteen.

Kiehauta siivilöity mansikka-raparperimehu ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.

Pullota puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja säilytä viileässä. Valmiin mehun laimennussuhde on noin 1:3.

  • Jos haluat varmistua mehun säilyvyydestä, lisää mehuun säilöntäainetta (esim. Atamon) pakkauksen ohjeen mukaan.
MITÄ PIDIT?
3.64
Kommentoi »