Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mansikka-raparperimehu

2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
25.6.2012
Reseptin ainekset
40 annosta
20 dl
mansikoita
800 g
raparperia (paloiteltuna)
1
lime
10 dl
vettä
6 dl
sokeria

Mansikka-raparperimehu – ohje:

  1. Kumoa puhdistetut mansikat ja raparperit kattilaan.
  2. Raasta pestyn limetin vihreä osa ja purista mehu. Lisää kattilaan.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, tai kunnes raparperit soseutuvat.
  4. Kaada massa siivilävaatteella peiteltyyn lävikköön. Anna valua rauhassa muutama tunti. Painele massaa lopuksi lastalla, jotta saat kaiken mehun talteen.
  5. Kiehauta siivilöity mehu ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.
  6. Pullota mansikka-raparperimehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja säilytä viileässä. Valmiin mehun laimennussuhde on noin 1:3.

Vinkki!

Jos haluat varmistua mehun säilyvyydestä, lisää mehuun säilöntäainetta (esim. Atamon) pakkauksen ohjeen mukaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt