


Mansikka-raparperimehu
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
40 annosta
20 dl
mansikoita
800 g
raparperia (paloiteltuna)
1
lime
10 dl
vettä
6 dl
sokeria
Mansikka-raparperimehu – ohje:
- Kumoa puhdistetut mansikat ja raparperit kattilaan.
- Raasta pestyn limetin vihreä osa ja purista mehu. Lisää kattilaan.
- Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, tai kunnes raparperit soseutuvat.
- Kaada massa siivilävaatteella peiteltyyn lävikköön. Anna valua rauhassa muutama tunti. Painele massaa lopuksi lastalla, jotta saat kaiken mehun talteen.
- Kiehauta siivilöity mehu ja sekoita joukkoon sokeri. Keitä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.
- Pullota mansikka-raparperimehu puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin ja säilytä viileässä. Valmiin mehun laimennussuhde on noin 1:3.
Vinkki!
Jos haluat varmistua mehun säilyvyydestä, lisää mehuun säilöntäainetta (esim. Atamon) pakkauksen ohjeen mukaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat