Maku

Mansikka-punaherukkahillo

1 h 5 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gmansikoita
  • 500 gpunaherukoita
  • 600 ghillosokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Puhdista marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta kuiviksi. Paloittele suurikokoiset marjat. Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri sekoittaen joukkoon. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia marjalaadusta riippuen, sekoita välillä. Anna jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori vaahto pinnalta. Tölkitä mansikka-punaherukkahillo kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Parhaiten mansikka-punaherukkahillo säilyttää värinsä ja arominsa viileässä.  

MITÄ PIDIT?
0