


Mansikka-punaherukkahillo
1 h 5 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
1 annosta
Mansikka-punaherukkahillo
500 g
mansikoita
500 g
punaherukoita
600 g
hillosokeria
Mansikka-punaherukkahillo valmistuu näin:
- Puhdista marjat, huuhdo ne tarvittaessa ja valuta. Paloittele suurikokoiset marjat.
- Mittaa marjat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
- Lisää hillosokeri sekoittaen joukkoon. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti 10–15 minuuttia marjalaadusta riippuen, sekoita välillä.
- Anna jäähtyä puolisen tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Kuori vaahto pinnalta.
- Tölkitä mansikka-punaherukkahillo kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje huolellisesti. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Parhaiten mansikka-punaherukkahillo säilyttää värinsä ja arominsa viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat