Mannatäytteinen baklava (Galaktoboureko)

1 h 35 min
3.5
2

Mannatäytteinen baklava (Galaktoboureko)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Mannatäyte

  • 8 dlkevytmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmannasuurimoita
  • 50 gvoita
  • 5 kplmunaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Taikina

  • 300 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 150 gvoita

Siirappi

  • 2 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 kplkanelitankoa
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN50 min

Tee mannatäyte. Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon mannasuurimot. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää voi, sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat vaahdoksi ja yhdistä vaahto jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele suorakulmainen piirasvuoka (noin 18×25 cm) ja vuoraa se sopivaan mittaan leikatulla filotaikinalevyllä. Voitele taikinalevy voisulalla. Nosta vuokaan vielä 7 taikinalevyä, voitele levyt aina ennen seuraavan taikinakerroksen lisäämistä.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Tee piiraalle kansi kahdeksasta voidellusta filotaikinakerroksesta. Leikkaa kansi terävällä veitsellä vinoneliöiksi, mutta älä paina veistä täytteeseen saakka.

Paista galaktobourekoa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Peitä baklava foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Mittaa siirapin aineet kattilaan. Keitä seosta viitisen minuuttia. Kaada kuuma siirappi vastapaistetun leivonnaisen päälle.
Jäähdytä mannatäytteinen baklava eli galaktoboureko hyvin ja säilytä sitä jääkaapissa ennen tarjoilua.

•Jos haluat valmistaa perinteisen baklavan, korvaa mannatäyte seoksella, johon mittaat 1/2 dl sokeria sekä yhteensä 700 grammaa manteli- ja pähkinärouhetta. Voit käyttää pistaaseja, manteleita, saksanpähkinöitä tai jotakin näistä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä