Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mannatäytteinen baklava (Galaktoboureko)

1 h 35 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 50 min
8.2.2006
Reseptin ainekset
15 palaa
Mannatäyte
8 dl
kevytmaitoa
1 dl
sokeria
1 dl
mannasuurimoita
50 g
voita
5 kpl
munaa
2 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
suolaa
Taikina
300 g
filotaikinaa (pakaste)
150 g
voita
Siirappi
2 dl
sokeria
1 dl
vettä
1/2 dl
appelsiinitäysmehua
1 kpl
kanelitankoa
1 tl
neilikkaa (kokonaisia)

Tee mannatäyte. Mittaa kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon mannasuurimot. Kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää voi, sekoita ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat vaahdoksi ja yhdistä vaahto jäähtyneeseen täytteeseen. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele suorakulmainen piirasvuoka (noin 18×25 cm) ja vuoraa se sopivaan mittaan leikatulla filotaikinalevyllä. Voitele taikinalevy voisulalla. Nosta vuokaan vielä 7 taikinalevyä, voitele levyt aina ennen seuraavan taikinakerroksen lisäämistä.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Tee piiraalle kansi kahdeksasta voidellusta filotaikinakerroksesta. Leikkaa kansi terävällä veitsellä vinoneliöiksi, mutta älä paina veistä täytteeseen saakka.

Paista galaktobourekoa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja täyte on hyytynyt. Peitä baklava foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Mittaa siirapin aineet kattilaan. Keitä seosta viitisen minuuttia. Kaada kuuma siirappi vastapaistetun leivonnaisen päälle. Jäähdytä mannatäytteinen baklava eli galaktoboureko hyvin ja säilytä sitä jääkaapissa ennen tarjoilua.

•Jos haluat valmistaa perinteisen baklavan, korvaa mannatäyte seoksella, johon mittaat 1/2 dl sokeria sekä yhteensä 700 grammaa manteli- ja pähkinärouhetta. Voit käyttää pistaaseja, manteleita, saksanpähkinöitä tai jotakin näistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt