Maku

Mango-seeprakakku – raidoissa sen salaisuus

4 h 30 min
3.56
2

Mango-seeprakakku on lukijamme Annan suosikki, jonka raitoina on happaman jogurtin ja makean mangon täydellinen yhdistelmä.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita tai margariinia

Täyte

  • 6liivatelehteä
  • 4 dlvispikermaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 dlmaustamatonta jogurttia
  • 2 dlmangososetta

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Mango-seeprakakku valmistuu näin:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreuna öljyllä kakun irrottamisen helpottamiseksi tai käytä reunakalvoa.
  2. Murskaa kaurakeksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele keksiseos vuoan pohjalle lusikan avulla. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kerman joukkoon jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
  5. Purista liivatelehdet ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä (2 rkl).
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana jogurtti-kermaseokseen samalla koko ajan vatkaten.
  7. Jaa seos kahteen kulhoon ja lisää toiseen mangosose. Aloita täytteiden kaataminen vuokaan heti, etteivät ne ehdi hyytyä ennen kaatamista.
  8. Kaada vuoan keskelle vuorotellen valkoista ja keltaista täytettä. Voit säädellä kuviota sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte painuu pohjaan, kaada lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, nosta kaatamiskorkeutta.
  9. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

MITÄ PIDIT?
3.56