Maku

Manchego-paprikat

50 min
3.8
4

Manchego-paprikat

GL
KA
MU
4
3.8
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpaprikaa (suippo)

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 4 dlvettä (kiehuvaa)
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gvihreitä papuja (pakaste)
  • 100 gjuustoa (raastettuna, manchego)

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (raastettuna, manchego)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista täyte. Hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palko. Kuullota sipulit ja chilit öljyssä paistokasarissa. Lisää riisi ja kuullota miedolla lämmöllä läpikuultavaksi. Halkaise tomaatit ja sekoita ne riisiin.
Lisää kiehuva vesi, fondi ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10 minuuttia.
Lisää puolitetut kohmeiset pavut ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Älä sekoita riisiä, mutta ravista pannua pari kertaa kypsentämisen aikana. Sekoita joukkoon juustoraaste.
Halkaise paprikat pitkittäin niin, että paprikan kantaosaa jää molempiin puolikkaisiin. Poista paprikanpuolikkaista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikaveneet leivinpaperoidulle pellille vieri viereen.
Täytä paprikat riisiseoksella ja ripottele päälle manchegojuustoraaste. Kypsennä manchego-paprikoita 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä