Maku

Mämmifudge – mämmi ja suklaa yhdistyvät pääsiäisen täydelliseksi herkkupalaksi

1 h 30 min
MU
3.5
0

Mämmifudge toimii erinomaisena pääsiäisaterian jälkiruokana tai pienenä herkkupalana kahvin kanssa.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Pia Inberg

Ainekset (16 palaa)

Mämmifudge

  • 200 gtummaa suklaata
  • 397 gkondensoitua maitoa
  • 200 gsokeria
  • 150 gmämmiä
  • 30 gvoita
  • 25 gkaramellisoitua appelsiinin kuorta (Dr. Oetker)

Koristelu

  • 25 gkaramellisoitua appelsiinin kuorta (Dr. Oetker)
  • 1 dlkookoslastuja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Mämmifudge valmistuu näin:

  1. Rouhi suklaa ja kumoa suklaarouhe kulhoon odottamaan. Vuoraa vuoka (20 cm × 20 cm) leivinpaperilla.
  2. Kuumenna kondensoitu maito ja sokeri hitaasti poreillen kiehumispisteeseen. Hauduta matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–7 minuuttia, kunnes seos on 110-asteista.
  3. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suklaa, mämmi ja voi samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi karamellisoidut appelsiinin kuoret. Massa kovettuu nopeasti.
  4. Kaada fudge vuokaan ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Koristele mämmifudge karamellisoiduilla appelsiinin kuorilla ja kookoslastuilla. Leikkaa mämmifudge paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki!

Voit koristella fudgen pinnan haluamallasi tavalla. Kokeile monivärisiä raekarkkeja tai pieniä suklaamunia.

MITÄ PIDIT?
3.5