Mamman paremmat ohukaiset

1 h 10 min
4
3

Mamman paremmat ohukaiset

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 3 dlkevytmaitoa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 rklsokeria
  • 1 1/2 tlvanilliinisokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlsokeria
  • 200 gsitruunarahkaa

Lisäksi

  • 200 gpunaherukoita
  • 1 dllakkalikööriä
  • 2 rklsokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa maito kulhoon. Vatkaa jauhot joukkoon. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon rasva, sokerit, kardemumma ja suola. Anna taikinan turvota viileässä puolisen tuntia.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Nostele vaahto sitruunarahkan joukkoon. Tarkista maku.
Mausta marjat liköörillä ja tarvittaessa sokerilla.
Paista taikinasta ohukaisia. Käytä tarvittaessa vähän voita pannussa, etteivät letut tartu.
Tarjoa mamman parempien ohukaisten lisänä kermarahkaa ja liköörissä marinoituja marjoja.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä