Maku

Maltaiset pikkulimput

2 h 30 min
3
0

Maltaiset pikkulimput

Teksti Sini Garam
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlkeskiolutta (tummaa)
  • 1 1/2 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 3/4 dlsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlpomeranssinkuorta
  • 1 tlinkivääriä
  • 1/3 tlneilikkaa
  • 10 dlsämpyläjauhoja
  • 1 dlappelsiininkuoripaloja
  • 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 7 dlhiivaleipäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristeluun

  • 200 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Lämmitä olut ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita mukaan sämpyläjauhot. Lisää appelsiininkuori ja juokseva margariini. Lisää hiivaleipäjauhoja taikinaan käsin, kunnes taikina muotoutuu sileäksi palloksi, joka irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (noin tunti).

Jaa taikina 25 palaan ja pyörittele palloiksi. Nostele taikinapallot muffinivuokiin. Kohota maltaisia pikkulimppuja lämpimässä liinalla peitettyinä (noin puoli tuntia).

Koristele maltaiset pikkulipmut piparkakkutaikinalla, voitele munalla ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä