


Maltaiset pikkulimput
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Reseptin ainekset
25 kpl
5 dl
keskiolutta (tummaa)
1 1/2 dl
vettä
50 g
hiivaa
3/4 dl
siirappia
1 tl
suolaa
2 tl
pomeranssinkuorta
1 tl
inkivääriä
1/3 tl
neilikkaa
10 dl
sämpyläjauhoja
1 dl
appelsiininkuoripaloja
1/2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
7 dl
hiivaleipäjauhoja
Voiteluun
1 kpl
munaa
Koristeluun
200 g
piparkakkutaikinaa (pakaste)
Lämmitä olut ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita mukaan sämpyläjauhot. Lisää appelsiininkuori ja juokseva margariini. Lisää hiivaleipäjauhoja taikinaan käsin, kunnes taikina muotoutuu sileäksi palloksi, joka irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (noin tunti).
Jaa taikina 25 palaan ja pyörittele palloiksi. Nostele taikinapallot muffinivuokiin. Kohota maltaisia pikkulimppuja lämpimässä liinalla peitettyinä (noin puoli tuntia).
Koristele maltaiset pikkulipmut piparkakkutaikinalla, voitele munalla ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 30–35 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat