4,2(5)
Makkara-lihaseljanka
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
40 min
Seljanka on kuin pyttipannu, johon voi käyttää lihoja ja makkaroita sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Makkara-lihaseljanka on siis loistava kaapintyhjennysruoka!
31.3.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
1/2 kpljuuriselleriä
12 dllihalientä
1/2 dltomaattipyreetä
1 kplmaustekurkkuja
1 kpllaakerinlehteä
1/2 tlsuolaa
5 kplmustapippuria
400 glampaanlihaa (kypsää, tai muuta kypsää lihaa, esim. kieltä tai nautaa)
200 gmakkaraa (esim. nakkeja, meetvurstia, kinkkua)
200 ghapankaalia
10 kploliiveja (kivetöntä, kalamata)
1 rklsitruunamehua

Valmista makkara-lihaseljanka näin:

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja selleri. Leikkaa porkkanat lanteiksi ja selleri pieniksi

kuutioiksi.

Kumoa kasvikset lihaliemeen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tomaattipyree, kuutioitu maustekurkku ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Paloittele sillä aikaa lihat ja makkarat. Lisää ne joukkoon ja keitä muutama minuutti.

Lisää lopuksi hapankaali, viipaloidut oliivit ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi.

Tarjoa makkara-lihaseljanka rapeakuorisen leivän kanssa. Lisää halutessasi nokare ranskankermaa pehmentämään makua.

* Korvaa lihat ja makkarat pakastepelmeneillä, niin saat runsaan talvisen pelmenikeiton.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo