Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Makkara-lihaseljanka

40 min

Seljanka on kuin pyttipannu, johon voi käyttää lihoja ja makkaroita sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Makkara-lihaseljanka on siis loistava kaapintyhjennysruoka!

31.3.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
1/2 kpl
juuriselleriä
12 dl
lihalientä
1/2 dl
tomaattipyreetä
1 kpl
maustekurkkuja
1 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
suolaa
5 kpl
mustapippuria
400 g
lampaanlihaa (kypsää, tai muuta kypsää lihaa, esim. kieltä tai nautaa)
200 g
makkaraa (esim. nakkeja, meetvurstia, kinkkua)
200 g
hapankaalia
10 kpl
oliiveja (kivetöntä, kalamata)
1 rkl
sitruunamehua

Valmista makkara-lihaseljanka näin:

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja selleri. Leikkaa porkkanat lanteiksi ja selleri pieniksi

kuutioiksi.

Kumoa kasvikset lihaliemeen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tomaattipyree, kuutioitu maustekurkku ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Paloittele sillä aikaa lihat ja makkarat. Lisää ne joukkoon ja keitä muutama minuutti.

Lisää lopuksi hapankaali, viipaloidut oliivit ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi.

Tarjoa makkara-lihaseljanka rapeakuorisen leivän kanssa. Lisää halutessasi nokare ranskankermaa pehmentämään makua.

* Korvaa lihat ja makkarat pakastepelmeneillä, niin saat runsaan talvisen pelmenikeiton.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt