


Paras bataattilaatikko
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Ihanan makea bataattilaatikko on tullut joulupöytään jäädäkseen.
Reseptin ainekset
6-8 annosta
800 g
bataattia
1
keskikokoinen keltasipuli
öljyä kuullottamiseen
¾ dl
korppujauhoja
1 ½ dl
kermaa
2 rkl
siirappia
½ tl
kardemummaa
ripaus neilikkaa
1-1 ½ tl
suolaa
5 ½ dl
bataattien keitinlientä
2
kananmunaa
korppujauhoja ja voita
Paras bataattilaatikko – ohje:
- Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataattipalat kypsiksi suolatussa vedessä. Ota keitinliemi talteen. Soseuta bataatit sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä ja kumoa se kulhoon bataattisoseen kanssa. Soseuta tasaiseksi.
- Sekoita soseeseen korppujauhot, kerma, siirappi, kardemumma, neilikka, suola (maun mukaan) ja keitinlientä niin, että seoksesta tulee notkeaa massaa. Anna seoksen jäähtyä.
- Lisää munat jäähtyneeseen soseeseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kumoa massa yhteen kahden litran vetoiseen tai kahteen litran vetoiseen uunivuokaan.
- Lisää pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Paista bataattilaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä bataattilaatikko paistamisen loppuvaiheessa foliolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat