Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paras bataattilaatikko

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Ihanan makea bataattilaatikko on tullut joulupöytään jäädäkseen.

24.11.2015
Reseptin ainekset
6-8 annosta
800 g
bataattia
1
keskikokoinen keltasipuli
öljyä kuullottamiseen
¾ dl
korppujauhoja
1 ½ dl
kermaa
2 rkl
siirappia
½ tl
kardemummaa
ripaus neilikkaa
1-1 ½ tl
suolaa
5 ½ dl
bataattien keitinlientä
2
kananmunaa
korppujauhoja ja voita

Paras bataattilaatikko – ohje:

  1. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataattipalat kypsiksi suolatussa vedessä. Ota keitinliemi talteen. Soseuta bataatit sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä ja kumoa se kulhoon bataattisoseen kanssa. Soseuta tasaiseksi.
  3. Sekoita soseeseen korppujauhot, kerma, siirappi, kardemumma, neilikka, suola (maun mukaan) ja keitinlientä niin, että seoksesta tulee notkeaa massaa. Anna seoksen jäähtyä.
  4. Lisää munat jäähtyneeseen soseeseen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kumoa massa yhteen kahden litran vetoiseen tai kahteen litran vetoiseen uunivuokaan.
  6. Lisää pinnalle korppujauhoja ja voinokareet. Paista bataattilaatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa, peitä bataattilaatikko paistamisen loppuvaiheessa foliolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt