


Maitokiisseli vie nostalgiselle makumatkalle – pehmeän vaniljainen herkku tarjotaan marjojen kera
15 min
Maitokiisseli on ihanan silkkinen ja pehmeä vanhan ajan jälkiruoka. Kiisseli on helppo valmistaa, kun sekoittaa perunajauhot kylmään maitoon, jotta kiisseliin ei jää paakkuja. Annokset viimeistelee raikas mansikkasurvos.
Reseptin ainekset
8 annosta
Maitokiisseli
1 l
täysmaitoa
½ dl
perunajauhoja
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
Mansikkasurvos
300 g
mansikoita (pakastettuja tai tuoreita)
sokeria maun mukaan
Koristeluun
marjoja (esim. mansikka, vadelma, mustikka)
Maitokiisseli – ohje:
- Mittaa paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan maito, perunajauhot sekä sokeri. Sekoita.
- Kuumenna koko ajan puuhaarukalla kattilan pohjasta sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
- Mausta maitokiisseli vaniljasokerilla.
- Ripottele päälle hieman sokeria, jotta kiisseli ei kuoretu ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Survo (sulatetut) mansikat sauvasekoittimella tai haarukalla ja sekoita joukkoon sokeria maun mukaan.
- Tarjoa maitokiisseli mansikkasurvoksen kanssa. Koristele annokset halutessasi marjoilla.
Vinkit!
- Maito palaa helposti pohjaan, joten kiisseliä tulee hämmentää kuumennuksen ajan. Kun kiisseli sakenee, älä kuitenkaan sekoita tai vatkaa liikaa, sillä liika mekaaninen rasitus aiheuttaa kiisselin ohenemisen.
- Helpota hommaa käyttämällä kiisselin valmistuksessa esimerkiksi Valion Kiehumaitoa tai Arlan Puuromaitojuomaa, jotka eivät pala herkästi pohjaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat