Kotivinkki

Maitohorsmaa ja uppomuna

0
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat Kaisa Rautaheimo

Ainekset

  • noin 6maitohorsman nuorta versoa
  • 1 lvettä
  • 2 tlsuolaa
  • noin 1 rklvoisulaa
  • mustapippuria
  • 1 lvettä
  • 1kananmuna
  • 3 rkletikkaa
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Valmista ensin uppomuna. Kiehauta vesi, lisää etikka ja suola.

2. Riko kananmuna kahvikuppiin. Kumoa muna sieltä aivan vedenpinnassa lempeästi liikkuvaan veteen. Älä keitä kahta uppo- munaa enempää kerralla. Valku- ainen hyytyy ja keltuainen on vielä löysä noin 3 minuutin päästä. Nosta muna pois reikäkauhalla.

3. Kiehauta vesi maitohorsmia varten ja lisää suola. Keitä maitohorsmanversoja kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan. Valuta.

4. Tarjoa uppomunan ja voisulan kanssa. Rouhi päälle vielä mustapippuria.

UPPOMUNA => Katso kuvasarja uppomunan valmistuksesta www.kotivinkki.fi > ruoka ja juoma

MITÄ PIDIT?
0