


Maistuisiko lahmacun? Pizzan ja piirakan välimuodossa on ohut ja ihanan rapea pohja!
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Turkkilainen lahmacun muistuttaa ulkonäöltään pizzaa, mutta sen ohut pohja on rapsakampi. Perinteisesti lahmacunin täytteessä käytetään jauhelihaa. Tämä versio tehdään gluteenittomista jauhoista.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
12,5 (¼ pkt)
tuorehiivaa
2 dl
vettä
⅓ tl
suolaa
½ dl
oliiviöljyä
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
Päälle
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
½
chiliä
2 rkl
lehtipersiljaa (hienonnettua)
400 g
naudan paistijauhelihaa
½ dl
tomaattipyreetä
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
juustokuminaa
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
kanelia
Viimeistelyyn
100 g
fetajuustoa
1
salottisipuli (hienonnettuna)
2
tomaattia (kuutioituna)
½
kurkkua (kuutioituna)
½ rku
lehtipersiljaa tai korianteria
Lahmacun – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot.
- Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä palloiksi.
- Painele pallot soikioiksi suoraan pellille leivinpaperin päälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla.
- Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
- Hienonna sipulit, chili ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Painele täyte pohjille.
- Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes täyte on kypsää ja reunat kauniin ruskeat. Murustele lahmacunin päälle fetaa.
- Viimeistele lahmacun sipuli-, tomaatti- ja kurkkukuutioilla sekä yrteillä. Nauti heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat