Maku

Maistuisiko lahmacun? Pizzan ja piirakan välimuodossa on ohut ja ihanan rapea pohja!

30 min
GL
MU
0
0

Turkkilainen lahmacun muistuttaa ulkonäöltään pizzaa, mutta sen ohut pohja on rapsakampi. Perinteisesti lahmacunin täytteessä käytetään jauhelihaa. Tämä versio tehdään gluteenittomista jauhoista.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 12,5 (¼ pkt)tuorehiivaa
  • 2 dlvettä
  • ⅓ tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

Päälle

  • 1salottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½chiliä
  • 2 rkllehtipersiljaa (hienonnettua)
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tlkanelia

Viimeistelyyn

  • 100 gfetajuustoa
  • 1salottisipuli (hienonnettuna)
  • 2tomaattia (kuutioituna)
  • ½kurkkua (kuutioituna)
  • ½ rkulehtipersiljaa tai korianteria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot.

Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä palloiksi.

Painele pallot soikioiksi suoraan pellille leivinpaperin päälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla.

Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Hienonna sipulit, chili ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Painele täyte pohjille.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes täyte on kypsää ja reunat kauniin ruskeat. Murustele lahmacunin päälle fetaa.

Viimeistele lahmacun sipuli-, tomaatti- ja kurkkukuutioilla sekä yrteillä. Nauti heti.

MITÄ PIDIT?
0