Maku

Maistuisiko lahmacun? Pizzan ja piirakan välimuodossa on ohut ja ihanan rapea pohja!

30 min
GL
MU
0
0

Turkkilainen lahmacun muistuttaa ulkonäöltään pizzaa, mutta sen ohut pohja on rapsakampi. Perinteisesti lahmacunin täytteessä käytetään jauhelihaa. Tämä versio tehdään gluteenittomista jauhoista.
Tulosta
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 12,5 (¼ pkt)tuorehiivaa
  • 2 dlvettä
  • ⅓ tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

Päälle

  • 1salottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½chiliä
  • 2 rkllehtipersiljaa (hienonnettua)
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tlkanelia

Viimeistelyyn

  • 100 gfetajuustoa
  • 1salottisipuli (hienonnettuna)
  • 2tomaattia (kuutioituna)
  • ½kurkkua (kuutioituna)
  • ½ rkulehtipersiljaa tai korianteria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min
MITÄ PIDIT?
0