Maku

Maistuisiko lahmacun? Pizzan ja piirakan välimuodossa on ohut ja ihanan rapea pohja!

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Turkkilainen lahmacun muistuttaa ulkonäöltään pizzaa, mutta sen ohut pohja on rapsakampi. Perinteisesti lahmacunin täytteessä käytetään jauhelihaa. Tämä versio tehdään gluteenittomista jauhoista.
GL
MU
5
0
Julkaistu: 2.2.2018


Ainekset (4 annosta)

Pohja

  • 12,5 (¼ pkt)tuorehiivaa
  • 2 dlvettä
  • ⅓ tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

Päälle

  • 1salottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½chiliä
  • 2 rkllehtipersiljaa (hienonnettua)
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tlkanelia

Viimeistelyyn

  • 100 gfetajuustoa
  • 1salottisipuli (hienonnettuna)
  • 2tomaattia (kuutioituna)
  • ½kurkkua (kuutioituna)
  • ½ rkulehtipersiljaa tai korianteria
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot.

Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä palloiksi.

Painele pallot soikioiksi suoraan pellille leivinpaperin päälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla.

Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Hienonna sipulit, chili ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Painele täyte pohjille.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes täyte on kypsää ja reunat kauniin ruskeat. Murustele lahmacunin päälle fetaa.

Viimeistele lahmacun sipuli-, tomaatti- ja kurkkukuutioilla sekä yrteillä. Nauti heti.

Kommentoi »