Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maistuisiko lahmacun? Pizzan ja piirakan välimuodossa on ohut ja ihanan rapea pohja!

30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min

Turkkilainen lahmacun muistuttaa ulkonäöltään pizzaa, mutta sen ohut pohja on rapsakampi. Perinteisesti lahmacunin täytteessä käytetään jauhelihaa. Tämä versio tehdään gluteenittomista jauhoista.

2.2.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Pohja
12,5 (¼ pkt)
tuorehiivaa
2 dl
vettä
⅓ tl
suolaa
½ dl
oliiviöljyä
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
Päälle
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
½
chiliä
2 rkl
lehtipersiljaa (hienonnettua)
400 g
naudan paistijauhelihaa
½ dl
tomaattipyreetä
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
juustokuminaa
½ tl
paprikajauhetta
¼ tl
kanelia
Viimeistelyyn
100 g
fetajuustoa
1
salottisipuli (hienonnettuna)
2
tomaattia (kuutioituna)
½
kurkkua (kuutioituna)
½ rku
lehtipersiljaa tai korianteria

Lahmacun – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot.
  2. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä palloiksi.
  3. Painele pallot soikioiksi suoraan pellille leivinpaperin päälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla.
  4. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  5. Hienonna sipulit, chili ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset sekaisin. Painele täyte pohjille.
  6. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes täyte on kypsää ja reunat kauniin ruskeat. Murustele lahmacunin päälle fetaa.
  7. Viimeistele lahmacun sipuli-, tomaatti- ja kurkkukuutioilla sekä yrteillä. Nauti heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt