Maissi-kesäkurpitsakeitto – pehmeä kasvissosekeitto saa makua ja väriä currysta
gluteeniton
kasvis
munaton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Maissi-kesäkurpitsakeitto sopii tarjottavaksi rapsakoiden maissilastujen ja tuoreen oreganon kanssa. Kasviksia, kermaa ja kanalientä yhdistelevän keiton makukimaraa tähdittää curry.

Reseptin ainekset 4 annosta
Maissi-kesäkurpitsakeitto
10 dlvettä
2kanaliemikuutiota
200 gkesäkurpitsaa
800 gmaissia (pakaste)
2 ½ dlruokakermaa
1 tlcurrya
5 rklvaaleaa kastikesuurustetta
Lisäksi
50 gmaissilastuja
2 rkltuoretta oreganoa
Maissi-kesäkurpitsakeitto valmistuu näin:
- Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
- Lisää kiehuvaan kanaliemeen kesäkurpitsaraaste ja maissit. Anna keiton kiehua 5 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja curry.
- Nosta kattila liedelle, ripottele sekaan suuruste ja sekoita hyvin. Anna maissi-kesäkurpitsakeiton kiehua muutama minuutti.
- Koristele maissi-kesäkurpitsakeitto tuoreella oreganolla ja tarjoile maissilastujen tai leivän kanssa.