Reseptin ainekset
12 kpl
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
2 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
suolaa
1 tl
fenkolinsiemeniä (jauhettuna)
1 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
1/2 dl
juoksevaa hunajaa
2 dl
piimää
1 kpl
munaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele muffiinipellin kolot rasvalla tai käytä paperisia muffinivuokia.
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita taikina nopeasti turhia vaivaamatta.
Jaa muffinitaikina tasan vuokiin ja paista noin 20 minuuttia.
•Leivinjauheella kohotetut leivonnaiset maistuvat parhaalta heti tuoreeltaan. Jos haluat pakastaa mainion meheviä muffineita, tee se heti kun muffinit ovat jäähtyneet, ja tuo mikron kautta tarjolle.
•Ruokaisat muffinit on helppo sovittaa mausteilla eri tilanteisiin sopiviksi. Sienikeiton seurana maistuvat rosmariinilla ja savulohisalaatin kanssa roseepippurilla maustetut muffinit. Aamu- ja iltapalamuffinit kannattaa pitää mietoina ja lempeinä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä