Maku

Mainion mehevät muffinit

35 min
4.3
0

Mainion mehevät muffinit

Teksti Helena Saine-Laitinen, Marita Joutjärvi, Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1 tlfenkolinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 2 dlpiimää
  • 1 kplmunaa

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele muffiinipellin kolot rasvalla tai käytä paperisia muffinivuokia.

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita taikina nopeasti turhia vaivaamatta.

Jaa muffinitaikina tasan vuokiin ja paista noin 20 minuuttia.

•Leivinjauheella kohotetut leivonnaiset maistuvat parhaalta heti tuoreeltaan. Jos haluat pakastaa mainion meheviä muffineita, tee se heti kun muffinit ovat jäähtyneet, ja tuo mikron kautta tarjolle.

Vinkki!

•Ruokaisat muffinit on helppo sovittaa mausteilla eri tilanteisiin sopiviksi. Sienikeiton seurana maistuvat rosmariinilla ja savulohisalaatin kanssa roseepippurilla maustetut muffinit. Aamu- ja iltapalamuffinit kannattaa pitää mietoina ja lempeinä.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä