


Maijan marjajäädyke
10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h 0 min
Reseptin ainekset
6 annosta
5 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
4 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
4 rkl
marjalikööriä
1 dl
mustikoita (paseraattuna)
1 dl
lakkoja (paseerattuna)
Sekoita keltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos vaaleaa. Jäähdytä.
Lisää likööri ja jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon lakkasose ja toiseen mustikkasose.
Jaa kermavaahto kulhoihin ja sekoita. Lusikoi jäädykeseoksia kerroksittain kakkuvuokaan tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa yön yli.
Ota marjajäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kylmään veteen hetkeksi ja kopauta esimerkiksi leikkuulaudalle. Ripottele tarjoiluvadille hieman sokeria. Aseta marjajäädyke vadille ja koristele marjoilla.
•Paseeraamisella tarkoitetaan sitä, että marjat soseutetaan tiheän siivilän läpi painellen, jolloin kivet ja kuoret jäävät siivilään ja käytettäväksi jää hieno ja sileä sose.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat