


Madekeitto – valkoviini, ranskankerma ja tilli-siemenpesto aateloivat klassikon
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Madekeitto pursuaa täyteläisen raikasta makua. Liemen keittäminen itse palkitsee ehdottomasti vaivan. Katso helppo resepti ja keitä itse taivaallinen kalasoppa!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
perunoita
2
porkkanaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 prk (150 g)
ranskankermaa
Kalaliemi
1 (n. 1½ kg)
nyljetty made (sisälmykset ja kidukset poistettu)
1½ l
kylmää vettä
1
sipuli
2
tillinoksaa
2 tl
karkeaa merisuolaa
½ tl
valkopippuria
1
laakerinlehti
Tilli-siemenpesto
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
½ dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼ tl
suolaa
Madekeitto – ohje:
- Huuhtele made kylmällä vedellä ja aseta se isoon kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi.
- Huuhtele sipuli ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 20 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois.
- Liemen kiehuessa kuori ja paloittele perunat ja porkkanat vesikulhoon odottamaan.
- Valmista pesto surauttamalla ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Nosta made varovasti liemestä leikkuulaudalle. Siivilöi liemi ja kaada takaisin puhdistettuun kattilaan. Irrota mateen liha ruodoista.
- Mittaa liemen joukkoon valkoviini. Lisää kasvikset. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä.
- Lisää ranskankerma ja ruodottomat madepalat. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä noin viisi minuuttia. Tarjoa madekeitto tilli-siemenpeston kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat