Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Madekeitto – valkoviini, ranskankerma ja tilli-siemenpesto aateloivat klassikon

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Madekeitto pursuaa täyteläisen raikasta makua. Liemen keittäminen itse palkitsee ehdottomasti vaivan. Katso helppo resepti ja keitä itse taivaallinen kalasoppa!

7.3.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
perunoita
2
porkkanaa
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 prk (150 g)
ranskankermaa
Kalaliemi
1 (n. 1½ kg)
nyljetty made (sisälmykset ja kidukset poistettu)
1½ l
kylmää vettä
1
sipuli
2
tillinoksaa
2 tl
karkeaa merisuolaa
½ tl
valkopippuria
1
laakerinlehti
Tilli-siemenpesto
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
½ dl
auringonkukansiemeniä
1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
2 tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼ tl
suolaa

Madekeitto – ohje:

  1. Huuhtele made kylmällä vedellä ja aseta se isoon kattilaan. Kaada päälle kylmä vesi.
  2. Huuhtele sipuli ja leikkaa kuorineen lohkoiksi. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 20 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto reikäkauhalla pois.
  3. Liemen kiehuessa kuori ja paloittele perunat ja porkkanat vesikulhoon odottamaan.
  4. Valmista pesto surauttamalla ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Nosta made varovasti liemestä leikkuulaudalle. Siivilöi liemi ja kaada takaisin puhdistettuun kattilaan. Irrota mateen liha ruodoista.
  6. Mittaa liemen joukkoon valkoviini. Lisää kasvikset. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä.
  7. Lisää ranskankerma ja ruodottomat madepalat. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Siirrä kattila liedeltä ja peitä kannella. Anna tekeytyä noin viisi minuuttia. Tarjoa madekeitto tilli-siemenpeston kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt