Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Loppukesän lempivuoka! Mac & cheese syntyy kukkakaalista – tarjoile nduja-kukkakaalinlehtien kanssa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Vie kukkakaaligratiini uudelle tasolle valmistamalla se amerikkalaisen juustomakaronin tapaan. Lisukkeena tarjottavat tuliset kaalinlehdet ovat piste iin päälle.

6.8.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 800 g)
kukkakaali
1 rkl
voita (paistamiseen)
4 dl
ruokakermaa
200 g
cheddarjuustoraastetta
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
paprikajauhetta
2 tl
voita vuoan voiteluun
3 rkl
gluteenittomia korppujauhoja
2 rkl
nduja-salamitahnaa

Mac & cheese kukkakaalista ja nduja-kukkakaalinlehdet:

  1. Irrota kukkakaalista lehdet ja säästä ne myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kukkakaali noin 3 × 3 cm:n paloiksi. Kuori varsi kevyesti ja leikkaa paloiksi.
  2. Kuumenna voi pannulla. Lisää kukkakaalipalat (myös varsi). Paista noin 5 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Lisää kerma ja juustoraaste. Anna hautua 5 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
  3. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (20 × 20 cm). Ripottele pinnalle korppujauhot. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  4. Valmista lisukkeeksi ndujalla maustetut kukkakaalinlehdet. Huuhtele ja kuivaa kaalinlehdet ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon nduja. Siirrä lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Vinkki!

Saat ruoasta kasvisruokavalioon sopivan, kun maustat kaalinlehdet ndujan sijaan punaisella pestolla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt