


Loppukesän lempivuoka! Mac & cheese syntyy kukkakaalista – tarjoile nduja-kukkakaalinlehtien kanssa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Vie kukkakaaligratiini uudelle tasolle valmistamalla se amerikkalaisen juustomakaronin tapaan. Lisukkeena tarjottavat tuliset kaalinlehdet ovat piste iin päälle.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (noin 800 g)
kukkakaali
1 rkl
voita (paistamiseen)
4 dl
ruokakermaa
200 g
cheddarjuustoraastetta
1 tl
sokeria
¼ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
paprikajauhetta
2 tl
voita vuoan voiteluun
3 rkl
gluteenittomia korppujauhoja
2 rkl
nduja-salamitahnaa
Mac & cheese kukkakaalista ja nduja-kukkakaalinlehdet:
- Irrota kukkakaalista lehdet ja säästä ne myöhempää käyttöä varten. Leikkaa kukkakaali noin 3 × 3 cm:n paloiksi. Kuori varsi kevyesti ja leikkaa paloiksi.
- Kuumenna voi pannulla. Lisää kukkakaalipalat (myös varsi). Paista noin 5 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Lisää kerma ja juustoraaste. Anna hautua 5 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan (20 × 20 cm). Ripottele pinnalle korppujauhot. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- Valmista lisukkeeksi ndujalla maustetut kukkakaalinlehdet. Huuhtele ja kuivaa kaalinlehdet ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon nduja. Siirrä lehdet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Vinkki!
Saat ruoasta kasvisruokavalioon sopivan, kun maustat kaalinlehdet ndujan sijaan punaisella pestolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat