


Maapähkinä-tryffelitikkarit saavat herkkusuun aivan pähkinöiksi! Syötävän suloiset namut valmistuvat ilman jauhoja
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Jos joulupakettien kääriminen vie voimat, maapähkinä-tryffelitikkari antaa herkullista lisäenergiaa! Joulupöydän söpöin makeinen valmistuu helposti ja on kaiken lisäksi gluteeniton.
Reseptin ainekset
20 kpl
Seos
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
200 g
maitosuklaata
1 prk (noin 230 g)
maapähkinävoita
1 tl
kanelia
Päälle
2 ½ dl
pähkinä- tai mantelirouhetta
Maapähkinä-tryffelitikkarit valmistetaan näin:
- Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimilla.
- Sulata paloiteltu maitosuklaa mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoittaen. Anna suklaasulan jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon edelleen vatkaten.
- Lisää lopuksi maapähkinävoi ja kaneli.
- Siirrä seos peitettynä jääkaappiin noin 30 minuutiksi, jotta se hieman jähmettyy.
- Ota massasta nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Kierittele pallot pähkinä- tai mantelirouheessa. Säilytä peitettynä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Halutessasi voit työntää tikkareihin tikut tai pahviset mehupillit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat