Maapähkinä-tryffelitikkarit saavat herkkusuun aivan pähkinöiksi! Syötävän suloiset namut valmistuvat ilman jauhoja

1 h
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
15 min
Jos joulupakettien kääriminen vie voimat, maapähkinä-tryffelitikkari antaa herkullista lisäenergiaa! Joulupöydän söpöin makeinen valmistuu helposti ja on kaiken lisäksi gluteeniton.
GL
KA
MU
0
0
Julkaistu 21.12.2020


Reseptin ainekset (20 kpl )

Seos

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 200 gmaitosuklaata
  • 1 prk (noin 230 g)maapähkinävoita
  • 1 tlkanelia

Päälle

  • 2 ½ dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Tulosta

Maapähkinä-tryffelitikkarit valmistetaan näin:

  1. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimilla.
  2. Sulata paloiteltu maitosuklaa mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoittaen. Anna suklaasulan jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon edelleen vatkaten.
  3. Lisää lopuksi maapähkinävoi ja kaneli.
  4. Siirrä seos peitettynä jääkaappiin noin 30 minuutiksi, jotta se hieman jähmettyy.
  5. Ota massasta nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Kierittele pallot pähkinä- tai mantelirouheessa. Säilytä peitettynä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Halutessasi voit työntää tikkareihin tikut tai pahviset mehupillit.
Kommentoi »