Maapähkinä-tryffelitikkarit saavat herkkusuun aivan pähkinöiksi! Syötävän suloiset namut valmistuvat ilman jauhoja
1 h
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
15 minJos joulupakettien kääriminen vie voimat, maapähkinä-tryffelitikkari antaa herkullista lisäenergiaa! Joulupöydän söpöin makeinen valmistuu helposti ja on kaiken lisäksi gluteeniton.
GL
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.12.2020

Maapähkinä-tryffelitikkarit saavat herkkusuun aivan pähkinöiksi! Syötävän suloiset namut valmistuvat ilman jauhoja
Ainekset (20 kpl )
Seos
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- 200 gmaitosuklaata
- 1 prk (noin 230 g)maapähkinävoita
- 1 tlkanelia
Päälle
- 2 ½ dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Maapähkinä-tryffelitikkarit valmistetaan näin:
- Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimilla.
- Sulata paloiteltu maitosuklaa mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoittaen. Anna suklaasulan jäähtyä ja sekoita se tuorejuustoon edelleen vatkaten.
- Lisää lopuksi maapähkinävoi ja kaneli.
- Siirrä seos peitettynä jääkaappiin noin 30 minuutiksi, jotta se hieman jähmettyy.
- Ota massasta nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Kierittele pallot pähkinä- tai mantelirouheessa. Säilytä peitettynä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Halutessasi voit työntää tikkareihin tikut tai pahviset mehupillit.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0