Maalaispatee – juhlapöydän ranskalaisklassikko

GL
MA
MU
0
0

Maalaispatee sopii talvisen juhlapöydän alkuruoaksi tai buffet-tarjottavaksi. Pateeseen tulee porsaan lihaa monessa muodossa ja lisäksi tuoreita yrttejä.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset

  • 300 gporsaan maksaa
  • 1 pktpekonia
  • 200 gsavukinkkua
  • 500 gporsaan jauhelihaa
  • 4valkosipulinkynttä
  • palatuoretta inkivääriä
  • pari oksaatuoretta timjamia
  • pari oksaatuoretta rosmariinia
  • 2 tljuoksevaa hunajaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlkonjakkia tai omenamehua

Päälle

  • n. 1 dlpuolukka- tai karpalohyytelöä
  • pakastepuolukoita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Maalaispatee valmistuu näin:

  1. Paloittele maksa, pekoni ja savukinkku. Jauha kaikki liha minitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää loput ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä vielä hetki. Jauha ainekset useammassa erässä, jos koneen teho ei riitä.
  3. Voitele suorakulmainen leipävuoka tai keraaminen pateevuoka ja kaada massa siihen.
  4. Kypsennä pateeta uunin alatasolla 150 asteessa noin 1½ tuntia. Peitä patee leivinpaperilla, niin pinta ei kuivu.
  5. Jäähdytä maalaispatee vuoassaan. Kumoa patee ja kääri se tiukasti alumiinifolioon tai säilytä se vuoassaan jääkaapissa. Patee säilyy mainiosti viikon. Levitä maalaispateen päälle hyytelö ja marjat ennen tarjoilua.

Vinkki!

Pakkaa maalaispateen mukaan pieni purkki hyytelöä. Voit myös valmistaa pateen pienemmissä vuoissa ja antaa sen lahjaksi vuokineen.

MITÄ PIDIT?
0