Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maalaispatee – juhlapöydän ranskalaisklassikko

Maalaispatee sopii talvisen juhlapöydän alkuruoaksi tai buffet-tarjottavaksi. Pateeseen tulee porsaan lihaa monessa muodossa ja lisäksi tuoreita yrttejä.

30.11.2018
Reseptin ainekset
300 g
porsaan maksaa
1 pkt
pekonia
200 g
savukinkkua
500 g
porsaan jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
pala
tuoretta inkivääriä
pari oksaa
tuoretta timjamia
pari oksaa
tuoretta rosmariinia
2 tl
juoksevaa hunajaa
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
1 dl
konjakkia tai omenamehua
Päälle
n. 1 dl
puolukka- tai karpalohyytelöä
pakastepuolukoita

Maalaispatee valmistuu näin:

  1. Paloittele maksa, pekoni ja savukinkku. Jauha kaikki liha minitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää loput ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä vielä hetki. Jauha ainekset useammassa erässä, jos koneen teho ei riitä.
  3. Voitele suorakulmainen leipävuoka tai keraaminen pateevuoka ja kaada massa siihen.
  4. Kypsennä pateeta uunin alatasolla 150 asteessa noin 1½ tuntia. Peitä patee leivinpaperilla, niin pinta ei kuivu.
  5. Jäähdytä maalaispatee vuoassaan. Kumoa patee ja kääri se tiukasti alumiinifolioon tai säilytä se vuoassaan jääkaapissa. Patee säilyy mainiosti viikon. Levitä maalaispateen päälle hyytelö ja marjat ennen tarjoilua.

Vinkki!

Pakkaa maalaispateen mukaan pieni purkki hyytelöä. Voit myös valmistaa pateen pienemmissä vuoissa ja antaa sen lahjaksi vuokineen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt