Kotivinkki

Maalaispatee

0
0

Maalaispatee

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gpekonia
  • 200 gvähärasvaista sianlihaa
  • 200 gnaudan maksaa
  • 200 gnaudan lihaa
  • 2sipulia
  • 1valkosipulin kynsi
  • öljyä
  • 2laakerinlehteä
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tltimjamia
  • 3 rklkonjakkia
  • suolaa
  • tarjoiluun puolukkasurvosta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Jätä pekonista 10 siivua pateen päälle. Leikkaa lihat pieniksi paloiksi.

2. Kuori ja paloittele sipulit sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit, valkosipuli ja laakerinlehdet. Hauduta niitä hetki.

3. Jäähdytä sipuliseos ja poista laakerinlehdet joukosta. Lisää lihat sipuliseokseen. Jauha sipuliseos, lihat ja pekoni lihamyllyllä karkeaksi massaksi.

4. Vuoraa suorakaiteen mallinen vuoka pekonisiivuilla ja kaada lihaseos päälle. Taittele pekonisiivut massan päälle.

5. Kypsennä pateeta ensin uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin puoli tuntia, laske lämpö 150 asteeseen ja paista vielä noin tunti, kunnes patee on kiinteää ja kypsää.

6. Tarjoile patee puolukkasurvoksen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä