Maku

Maa-artisokkarisotto

35 min
3
0

Maa-artisokkarisotto

MU
GL
0
3
Teksti Sanna Kekäläinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gmaa-artisokkaa
  • 4 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 dlrisottoriisiä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 4 dlkasvislientä
  • 50 gvoita
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 3 kplviikunoita (viipaloituna)
  • 3 rklruohosipulia
  • 25 gparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Kuori ja leikkaa maa-artisokat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salotti- sekä valkosipulit.

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä paistokasarissa. Varo, etteivät sipulit ruskistu. Lisää riisi. Sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu hiukan läpinäkyväksi.

Lisää valkoviini ja jatka sekoittamista.

Kun viini on imeytynyt, lisää joukkoon maa-artisokat sekä osa kuumasta kasvisliemestä.

Jatka sekoittamista, lisää kasvislientä pienissä erissä risoton joukkoon sitä mukaan, kun liemi on imeytynyt riisiin. Risoton kypsyminen kestää 15–20 minuuttia.

Lisää lopuksi voi, suola ja pippuri sekä raastettu parmesaani.

Koristele annokset ja tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä