Maku

Maa-artisokkarisotto – ripottele täyteläisen syysruoan pinnalle maa-artisokkasipsejä ja pökerryt onnesta

40 min
MU
GL
4.57
0

Maa-artisokkarisotto on täydellisen lempeä syysruoka. Mehevän risoton salaisuus on täyteläinen maa-artisokkasose ja ahkera sekoittaminen. Erityisen herkullista saat, kun paistat risoton pinnalle maa-artisokkasipsejä. Kuka saa viimeisen kauhallisen?
Tulosta
Teksti Petra Tuominen
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 250 gmaa-artisokkaa
  • 1sipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 1/2 dlkasvislientä

Risotto

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1sipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 200 grisottoriisiä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 1 lkasvislientä
  • 3 rkltuoretta timjamia
  • 1/4 tlmustapippuria

Maa-artisokkasipsit

  • 100 gvoita
  • 1maa-artisokka

Tarjoilu

  • 1 dlparmesaaniraastetta
  • 1/2sitruunan raastettu kuori

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Maa-artisokkarisotto tehdään näin:

Pese maa-artisokat ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota muutama minuutti.

Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä. Siivilöi kasvikset liemestä ja soseuta. Säästä keitinliemi.

Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä paistokasarissa.

Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja odota, että se imeytyy riisiin.

Lisää maa-artisokkien keitinliemi ja kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.

Tee sipsit. Leikkaa maa-artisokka ohuiksi lastuiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää maa-artisokat. Anna voin ruskistua. Kun lastut ovat kullanruskeita, nosta ne leivinpaperin päälle kuivumaan.

Lisää maa-artisokkapyree, kun riisi on lähes kypsää. Mausta pippurilla, timjamilla ja ruskistetulla voilla.

Viimeistele annokset parmesaanilla, maa-artisokkasipseillä ja sitruunankuorella.

MITÄ PIDIT?
4.57