


Maa-artisokkarisotto – ripottele täyteläisen syysruoan pinnalle maa-artisokkasipsejä ja pökerryt onnesta
40 min
Maa-artisokkarisotto on täydellisen lempeä syysruoka. Mehevän risoton salaisuus on täyteläinen maa-artisokkasose ja ahkera sekoittaminen. Erityisen herkullista saat, kun paistat risoton pinnalle maa-artisokkasipsejä. Kuka saa viimeisen kauhallisen?
Reseptin ainekset
4 annosta
250 g
maa-artisokkaa
1
sipuli
2 rkl
oliiviöljyä
2 1/2 dl
kasvislientä
Risotto
2 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
200 g
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
1 l
kasvislientä
3 rkl
tuoretta timjamia
1/4 tl
mustapippuria
Maa-artisokkasipsit
100 g
voita
1
maa-artisokka
Tarjoilu
1 dl
parmesaaniraastetta
1/2
sitruunan raastettu kuori
Maa-artisokkarisotto – ohje:
- Pese maa-artisokat ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja maa-artisokat. Kuullota muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä. Siivilöi kasvikset liemestä ja soseuta. Säästä keitinliemi.
- Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä paistokasarissa.
- Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja odota, että se imeytyy riisiin.
- Lisää maa-artisokkien keitinliemi ja kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
- Tee sipsit. Leikkaa maa-artisokka ohuiksi lastuiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää maa-artisokat. Anna voin ruskistua. Kun lastut ovat kullanruskeita, nosta ne leivinpaperin päälle kuivumaan.
- Lisää maa-artisokkapyree, kun riisi on lähes kypsää. Mausta pippurilla, timjamilla ja ruskistetulla voilla.
- Viimeistele maa-artisokkarisoton annokset parmesaanilla, maa-artisokkasipseillä ja sitruunankuorella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat