


Maa-artisokkapata – herkullinen kasvisruoka valmistuu huolella haudutellen
Kun maa-artisokkapata saa hautua hitaasti, mausta tulee lempeän aromikas. Vaivannäkö ja maltti palkitaan mehevällä, jäljittelemättömän hienolta maistuvalla padalla.
Maa-artisokkapata valmistuu näin:
Pese maa-artisokat ja kuori kuorimaveitsellä. Laita maa-artisokat kylmään veteen odottamaan kypsennystä, etteivät ne tummu.
Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori salottisipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai paistokasarissa. Lisää pannulle sipulit, valkosipulit ja maa-artisokat. Paista 2–3 minuuttia kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää tomaattipyree, vesi, viini, hunaja ja suola. Kiehauta. Lisää kirsikkatomaatit.
Siirrä ruoka valurautapadassa uuniin tai laita ruoka uunivuokaan. Hauduta 200 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes maa-artisokat tuntuvat kypsiltä.
Puhdista sienet tarvittaessa. Kuumenna voipaistinpannulla ja lisää sienet. Paista noin 2–3minuuttia, kunnes sienet ovat ruskistuneet.
Lisää valmiin ruoan joukkoon ruskistetut sienet, hienonnettu lehtipersilja ja raastettu parmesaani. Tarjoile maalaisleivän kanssa.