Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Maa-artisokkalohkot, pika-aioli ja tuoreminttuhyytelö

40 min

Lohkoperunoiden tapaan valmistetut maa-artisokat maistuvat ihanalta aiolin ja tuoreminttuhyytelön kanssa. Kylkeen kannattaa valmistaa myös lammasta.

17.3.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Maa-artisokkalohkot
500 g
maa-artisokkaa
2 rkl
oliiviöljyä
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
Tuoreminttuhyytelö
2 dl
tuoretta minttua silputtuna
1,5 dl
vettä
0,75 dl
hyytelösokeria
Pika-aioli
2 dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä
2 kpl
valkosipulin kynttä
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
Dijon-sinappia
1 kpl
keltuainen
valkopippuria
ripaus suolaa

Valmista tuoreminttuhyytelö päivä ennen käyttöä.

Hienonna minttu ja laita laakeaan purkkiin. Kiehauta vesi ja kaada joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutin ajan ja siirrä jäähtymään. Kaada hyytelösokeriliemi minttusilpun päälle ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi.

Lämmitä uuni 175 °C.

Pese maa-artisokkamukulat mahdollisimman puhtaaksi juuresharjalla ja lohko ne 4-6 lohkoon. Laita lohkot leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja kaada päälle oliiviöljyä. Pyöritä maa-artisokkia sen verran öljyssä, että se levittyy tasaisesti kaikkialle. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Paista lohkoja uunissa 40 minuutin ajan, kunnes niiden pinnasta on tullut hieman rapsakka.

Mittaa pika-aiolin ainekset korkeareunaiseen ja kapeaan kulhoon. Aseta sauvasekotin kulhon pohjalle, laita päälle ja nosta hitaasti ylös pintaan – kastike on valmis. Tarkasta riittävä suola ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt