Maku

Maa-artisokkalohkot, pika-aioli ja tuoreminttuhyytelö

40 min
0
0

Maa-artisokkalohkot, pika-aioli ja tuoreminttuhyytelö

Lohkoperunoiden tapaan valmistetut maa-artisokat maistuvat ihanalta aiolin ja tuoreminttuhyytelön kanssa. Kylkeen kannattaa valmistaa myös lammasta.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Maa-artisokkalohkot

  • 500 gmaa-artisokkaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • suolaa

Tuoreminttuhyytelö

  • 2 dltuoretta minttua silputtuna
  • 1,5 dlvettä
  • 0,75 dlhyytelösokeria

Pika-aioli

  • 2 dlhuoneenlämpöistä rypsiöljyä
  • 2 kplvalkosipulin kynttä
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tlDijon-sinappia
  • 1 kplkeltuainen
  • valkopippuria
  • ripaus suolaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Valmista tuoreminttuhyytelö päivä ennen käyttöä.

Hienonna minttu ja laita laakeaan purkkiin. Kiehauta vesi ja kaada joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin minuutin ajan ja siirrä jäähtymään. Kaada hyytelösokeriliemi minttusilpun päälle ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vuorokaudeksi.

Lämmitä uuni 175 °C.

Pese maa-artisokkamukulat mahdollisimman puhtaaksi juuresharjalla ja lohko ne 4-6 lohkoon. Laita lohkot leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja kaada päälle oliiviöljyä. Pyöritä maa-artisokkia sen verran öljyssä, että se levittyy tasaisesti kaikkialle. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Paista lohkoja uunissa 40 minuutin ajan, kunnes niiden pinnasta on tullut hieman rapsakka.

Mittaa pika-aiolin ainekset korkeareunaiseen ja kapeaan kulhoon. Aseta sauvasekotin kulhon pohjalle, laita päälle ja nosta hitaasti ylös pintaan – kastike on valmis. Tarkasta riittävä suola ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä