


Täydellisen rapeat
Lohkoperunat uunissa – dippaa potut öljyyn ja paista rapeiksi riittävän kuumassa
 45 min
{
Aktiivinen  15 min
Passiivinen  30 min
Lohkoperunat valmistuvat kätevästi uunissa pellillä. Perunoita ei tarvitse kuoria, sillä kuori rapeutuu paistettaessa mukavasti ja antaa sekä makua että rakennetta.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
kiinteitä tasakokoisia perunoita (esim. Annabelle)
3 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä 
1 tl
suolaa 
½ tl
mustapippuria 
Lohkoperunat uunissa – ohje:
- Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja poista mahdolliset huonot kohdat veitsellä.
 - Leikkaa perunat pitkittäin tasakokoisiksi lohkoiksi ja laita perunalohkot kylmään veteen likoamaan hetkeksi, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu pinnasta.
 - Valuta perunat ja kuivaa huolella puhtaalla keittiöpyyhkeellä, jotta öljy ja mausteet tarttuvat pintaan hyvin.
 - Laita perunat kulhoon ja valuta päälle öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria. Sekoita, jotta öljy ja mausteet sekoittuvat tasaisesti.
 - Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle riittävän väljästi yhteen kerrokseen, jotta ne paistuvat rapeiksi. Jos pellillä näyttää ahtaalta, kypsennä potut suosiolla kahdella pellillä. Paras lopputulos syntyy, kun lohkot eivät kosketa toisiaan.
 - Paista perunoita kiertoilmatoiminnolla 200-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Perunat voi paistaa uunissa myös tasalämmöllä, jolloin sopiva lämpötila on 225 astetta. Käännä pelti tai pellit tarvittaessa paiston puolivälissä, jos ne näyttävät paistuvan epätasaisesti.
 - Perunat ovat valmiit, kun niiden pinta on ruskistunut ja ne ovat sisältä pehmeitä.
 
Vinkki!
Tee lohkoperunoiden kastikkeeksi klassinen kurkkudippi. Sekoita 2 dl majoneesia, 2 rkl kurkkusalaattia, 1 tl (dijon)sinappia, 1 tl valkoviinietikkaa, ½ tl (valko)sipulijauhetta ja ripaus sokeria. Saat dipistä vegaanisen, kun käytät siihen vegaanista majoneesia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
