


Lohivuoka – helppo uuniruoka pelastaa kiireisenkin kokin
55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min
Lohivuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Varsinaiseen kokkaamiseen menee aikaa vain 10 minuuttia, kun käytät valmista peruna-sipuliseosta ja inkivääritahnaa. Helpon kala-aterian voi sekä kypsentää että tarjota samasta vuoasta, joten säästyt ylimääräiseltä tiskiltä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohivuoka
500 g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
250 g
kukkakaalia (pakaste)
½ tl
suolaa
2 dl
maustettua ruokakermaa (esim. inkivääri-lime)
1 rkl
voita
600 g
kirjolohifileetä
2 rkl
inkivääritahnaa
2 rkl
limettimehua
½ tl
hienoa merisuolaa
¼ tl
chilirouhetta
3 rkl
silputtua ruohosipulia
Lohivuoka valmistetaan näin:
- Levitä jäinen peruna-sipuliseos ja kukkakaalit voideltuun uunivuokaan. Ripottele suolaa pinnalle.
- Kaada kerma vuokaan ja lisää vuoan pinnalle muutamia voinokareita.
- Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Nypi kalasta pois ruodot. Leikkaa filee annospaloiksi. Tee kalapaloihin viilto ja täytä viilto inkivääritahnalla. Mausta kala limettimehulla, suolalla ja chilillä.
- Nosta kalat puolikypsän perunapaistoksen päälle.
- Paista edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
- Lohivuoan kanssa tarjottavaksi sopii sitruunamehulla kirpeytetty kurkku-fenkolisalaatti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat