Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohivuoka – helppo uuniruoka pelastaa kiireisenkin kokin

55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min

Lohivuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Varsinaiseen kokkaamiseen menee aikaa vain 10 minuuttia, kun käytät valmista peruna-sipuliseosta ja inkivääritahnaa. Helpon kala-aterian voi sekä kypsentää että tarjota samasta vuoasta, joten säästyt ylimääräiseltä tiskiltä.

23.10.2019
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohivuoka
500 g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
250 g
kukkakaalia (pakaste)
½ tl
suolaa
2 dl
maustettua ruokakermaa (esim. inkivääri-lime)
1 rkl
voita
600 g
kirjolohifileetä
2 rkl
inkivääritahnaa
2 rkl
limettimehua
½ tl
hienoa merisuolaa
¼ tl
chilirouhetta
3 rkl
silputtua ruohosipulia

Lohivuoka valmistetaan näin:

  1. Levitä jäinen peruna-sipuliseos ja kukkakaalit voideltuun uunivuokaan. Ripottele suolaa pinnalle.
  2. Kaada kerma vuokaan ja lisää vuoan pinnalle muutamia voinokareita.
  3. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  4. Nypi kalasta pois ruodot. Leikkaa filee annospaloiksi. Tee kalapaloihin viilto ja täytä viilto inkivääritahnalla. Mausta kala limettimehulla, suolalla ja chilillä.
  5. Nosta kalat puolikypsän perunapaistoksen päälle.
  6. Paista edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  7. Lohivuoan kanssa tarjottavaksi sopii sitruunamehulla kirpeytetty kurkku-fenkolisalaatti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt