Maku

Lohivuoka – helppo uuniruoka pelastaa kiireisenkin kokin

55 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen45 min
Lohivuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Varsinaiseen kokkaamiseen menee aikaa vain 10 minuuttia, kun käytät valmista peruna-sipuliseosta ja inkivääritahnaa. Helpon kala-aterian voi sekä kypsentää että tarjota samasta vuoasta, joten säästyt ylimääräiseltä tiskiltä.
GL
MU
3.79
1
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Lohivuoka

  • 500 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 250 gkukkakaalia (pakaste)
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dlmaustettua ruokakermaa (esim. inkivääri-lime)
  • 1 rklvoita
  • 600 gkirjolohifileetä
  • 2 rklinkivääritahnaa
  • 2 rkllimettimehua
  • ½ tlhienoa merisuolaa
  • ¼ tlchilirouhetta
  • 3 rklsilputtua ruohosipulia
Tulosta

Lohivuoka valmistetaan näin:

  1. Levitä jäinen peruna-sipuliseos ja kukkakaalit voideltuun uunivuokaan. Ripottele suolaa pinnalle.
  2. Kaada kerma vuokaan ja lisää vuoan pinnalle muutamia voinokareita.
  3. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
  4. Nypi kalasta pois ruodot. Leikkaa filee annospaloiksi. Tee kalapaloihin viilto ja täytä viilto inkivääritahnalla. Mausta kala limettimehulla, suolalla ja chilillä.
  5. Nosta kalat puolikypsän perunapaistoksen päälle.
  6. Paista edelleen noin 15 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  7. Lohivuoan kanssa tarjottavaksi sopii sitruunamehulla kirpeytetty kurkku-fenkolisalaatti.
MITÄ PIDIT?
3.79