Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mutkat suoriksi

Lohivoileipäkakku vuoassa – helppo voileipäkakku tehdään lasagnevuokaan ilman turhia kikkailuja

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Vuokavoileipäkakun koristelu on helppoa, koska vain päällys pitää kuorruttaa ja koristella. Trendikkään vähäeleinen koristelu syntyy raidoitetusta pinnasta ja versoista.

7.5.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
18
ruispaahtoleipäviipaletta
Lohitäyte
300 g
lämminsavulohta
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
mustapippuria
Tsatsikitäyte
½
kurkkua
1
pieni valkosipulinkynsi
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
minttua hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kostutus
1 dl
kasvislientä
1
sitruunan mehu
Kuorrutus
1 prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
½ prk (150 g)
ranskankermaa
2 rkl
sitruunanmehua
Koristelu
versoja

Lohivoileipäkakku vuoassa – ohje:

  1. Valmista ensin täytteet. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja nahka. Sekoita lohi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja pippuri tasaiseksi tahnaksi.
  2. Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen vesi pois siivilässä painellen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kurkkuraaste, valkosipuli, jogurtti, minttu, suola ja pippuri.
  3. Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto, ranskankerma ja sitruunanmehu.
  4. Sekoita kasvisliemen joukkoon sitruunanmehu. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
  5. Laita vuoan pohjalle (30 × 20 cm) 6 leipäviipaletta. Kostuta levyesti ja levitä päälle lohitäyte. Laita päälle taas 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä niiden päälle kurkkutäyte. Laita päällimmäiseksi loput 6 leipäviipaletta ja kostuta ja levitä päälle kuorrute. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  6. Koristele kakun pinta sahanteräisellä taikinalastalla tai haarukalla raidoittamalla ja viimeistele versoilla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!

Lämminsavulohen voi korvata myös kylmäsavulohella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt