


Mutkat suoriksi
Lohivoileipäkakku vuoassa – helppo voileipäkakku tehdään lasagnevuokaan ilman turhia kikkailuja
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vuokavoileipäkakun koristelu on helppoa, koska vain päällys pitää kuorruttaa ja koristella. Trendikkään vähäeleinen koristelu syntyy raidoitetusta pinnasta ja versoista.
Reseptin ainekset
12 annosta
18
ruispaahtoleipäviipaletta
Lohitäyte
300 g
lämminsavulohta
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
mustapippuria
Tsatsikitäyte
½
kurkkua
1
pieni valkosipulinkynsi
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 rkl
minttua hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kostutus
1 dl
kasvislientä
1
sitruunan mehu
Kuorrutus
1 prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
½ prk (150 g)
ranskankermaa
2 rkl
sitruunanmehua
Koristelu
versoja
Lohivoileipäkakku vuoassa – ohje:
- Valmista ensin täytteet. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja nahka. Sekoita lohi, tuorejuusto, sitruunanmehu ja pippuri tasaiseksi tahnaksi.
- Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen vesi pois siivilässä painellen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kurkkuraaste, valkosipuli, jogurtti, minttu, suola ja pippuri.
- Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto, ranskankerma ja sitruunanmehu.
- Sekoita kasvisliemen joukkoon sitruunanmehu. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.
- Laita vuoan pohjalle (30 × 20 cm) 6 leipäviipaletta. Kostuta levyesti ja levitä päälle lohitäyte. Laita päälle taas 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä niiden päälle kurkkutäyte. Laita päällimmäiseksi loput 6 leipäviipaletta ja kostuta ja levitä päälle kuorrute. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Koristele kakun pinta sahanteräisellä taikinalastalla tai haarukalla raidoittamalla ja viimeistele versoilla juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Lämminsavulohen voi korvata myös kylmäsavulohella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat