KALAKEITTO GRILLISSÄ
Lohiseljankanyytit – helpoissa grillinyyteissä maistuvat klassikkokeitosta tutut tomaatti, tilli ja oliivit
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Perinteisen seljankakeiton raaka-aineet kasataan foliolle, suljetaan nyytiksi ja paistetaan grillissä aromikkaaksi. Lisukkeena tarjottava sahramismetana viimeistelee makunautinnon.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (800 g)
lohifilee
200 g
kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä (tai isoja katkarapuja)
2–3
valkosipulinkynttä
1–2
sipulia
2–3
porkkanaa
1
palsternakka
50 g
juuriselleriä (tai 1 varsisellerin varsi)
1
pieni fenkoli
1
maustekurkku
1
sitruuna
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
noin 1 dl
kalamataoliiveja
1 prk (50g/35g)
pieniä kapriksia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
4 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
foliota
Sahrami-smetana
1 prk (150 g)
smetanaa
½ ps (à 0,5 g)
sahramia
¼ tl
suolaa
Lohiseljankanyytit – ohje:
- Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Sulata katkaravut huuhtelemalla kylmän veden alla siivilässä.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juurekset. Halkaise fenkoli, huuhtele, poista kanta ja viipaloi fenkoli. Kuutioi maustekurkku. Pese ja lohko tai viipaloi sitruuna. Huuhtele kirsikkatomaatit.
- Leikkaa foliosta neliöpalat (40×40 cm) ja voitele ne öljyllä. Nosta päälle kasvikset, lohipalat, katkaravut, maustekurkut, sitruunalohkot, sekä oliivit ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta päälle oliiviöljyä.
- Taittele folioarkit napakoiksi nyyteiksi. Kypsennä hiilloksella tai grillissä paistoritilän päällä 15–20 minuuttia.
- Sekoita smetanan joukkoon mausteet. Tarjoile nyytit sahramismetanan kanssa.
Vinkki!
Voit kypsentää nyyttejä myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat