Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
KALAKEITTO GRILLISSÄ

Lohiseljankanyytit – helpoissa grillinyyteissä maistuvat klassikkokeitosta tutut tomaatti, tilli ja oliivit

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Perinteisen seljankakeiton raaka-aineet kasataan foliolle, suljetaan nyytiksi ja paistetaan grillissä aromikkaaksi. Lisukkeena tarjottava sahramismetana viimeistelee makunautinnon.

30.5.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (800 g)
lohifilee
200 g
kuorittuja jättikatkaravunpyrstöjä (tai isoja katkarapuja)
2–3
valkosipulinkynttä
1–2
sipulia
2–3
porkkanaa
1
palsternakka
50 g
juuriselleriä (tai 1 varsisellerin varsi)
1
pieni fenkoli
1
maustekurkku
1
sitruuna
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
noin 1 dl
kalamataoliiveja
1 prk (50g/35g)
pieniä kapriksia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
4 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
foliota
Sahrami-smetana
1 prk (150 g)
smetanaa
½ ps (à 0,5 g)
sahramia
¼ tl
suolaa

Lohiseljankanyytit – ohje:

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Sulata katkaravut huuhtelemalla kylmän veden alla siivilässä.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi juurekset. Halkaise fenkoli, huuhtele, poista kanta ja viipaloi fenkoli. Kuutioi maustekurkku. Pese ja lohko tai viipaloi sitruuna. Huuhtele kirsikkatomaatit.
  3. Leikkaa foliosta neliöpalat (40×40 cm) ja voitele ne öljyllä. Nosta päälle kasvikset, lohipalat, katkaravut, maustekurkut, sitruunalohkot, sekä oliivit ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta päälle oliiviöljyä.
  4. Taittele folioarkit napakoiksi nyyteiksi. Kypsennä hiilloksella tai grillissä paistoritilän päällä 15–20 minuuttia.
  5. Sekoita smetanan joukkoon mausteet. Tarjoile nyytit sahramismetanan kanssa.

Vinkki!

Voit kypsentää nyyttejä myös 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt