


Lohiseljanka
40 min
Lämmin lohiseljanka lämmittää viileänä päivänä! Tomaattisessa liemessä kypsäksi hautuu lohen lisäksi muun muassa perunaa, porkkanaa, juuriselleriä ja palsternakkaa.
Reseptin ainekset
5 annosta
2 kpl
porkkanaa
200 g
juuriselleriä
1 kpl
palsternakkaa
100 g
purjoa
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punasipulia
5 kpl
perunaa
500 g
lohta
2 rkl
oliiviöljyä
10 dl
kalalientä
3 dl
tomaattimurskaa
1/2 dl
tomaattipyreetä
2 tl
yrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
2 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
merisuolaa
1/4 rkl
mustapippuria
Lohiseljanka valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja palsternakka. Halkaise purjo, huuhtele se ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kuori ja lohko perunat. Fileoi lohi tarvittaessa ja leikkaa filee kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja sipuleita hetki. Lisää kalaliemi, tomaattimurska ja mausteet.
- Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla viitisen minuuttia ja lisää sitten perunat. Annan poreilla vielä viitisen minuuttia ja lisää kalapalat. Kun perunat ja kalat ovat kypsiä, keitto on valmis.
- Tarkista suola ja pippuri ja tarjoa keittoa lisäkkeiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat