Lohiseljanka
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Lämmin lohiseljanka lämmittää viileänä päivänä! Tomaattisessa liemessä kypsäksi hautuu lohen lisäksi muun muassa perunaa, porkkanaa, juuriselleriä ja palsternakkaa.
GL
LA
MA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 19.7.2005

Lohiseljanka
Reseptin ainekset (5 annosta)
- 2 kplporkkanaa
- 200 gjuuriselleriä
- 1 kplpalsternakkaa
- 100 gpurjoa
- 4 kplvalkosipulinkynttä
- 1 kplpunasipulia
- 5 kplperunaa
- 500 glohta
- 2 rkloliiviöljyä
- 10 dlkalalientä
- 3 dltomaattimurskaa
- 1/2 dltomaattipyreetä
- 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
- 2 kpllaakerinlehteä
- 1 rklviinietikkaa
- 1 rklsokeria
- 1/4 tlmerisuolaa
- 1/4 rklmustapippuria
Lohiseljanka valmistuu näin:
- Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja palsternakka. Halkaise purjo, huuhtele se ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kuori ja lohko perunat. Fileoi lohi tarvittaessa ja leikkaa filee kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja sipuleita hetki. Lisää kalaliemi, tomaattimurska ja mausteet.
- Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla viitisen minuuttia ja lisää sitten perunat. Annan poreilla vielä viitisen minuuttia ja lisää kalapalat. Kun perunat ja kalat ovat kypsiä, keitto on valmis.
- Tarkista suola ja pippuri ja tarjoa keittoa lisäkkeiden kanssa.

Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa
Maku

Lohikeitto
Maku

Kookos-lohikeitto tuo vaihtelua arkeen lempeän tulisilla mauillaan
Maku

Kirkas lohikeitto
Maku

Savulohikeitto kaurakermalla
Kotivinkki

Sahramilla maustettu fenkoli-lohikeitto
Maku

Venäläinen klassikkokeitto kiipesi kattilasta salaattivatiin! Ruokaisa seljankasalaatti valmistuu puolessa tunnissa
Maku

Herkullinen seljanka
Kotivinkki