Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohiseljanka

40 min

Lämmin lohiseljanka lämmittää viileänä päivänä! Tomaattisessa liemessä kypsäksi hautuu lohen lisäksi muun muassa perunaa, porkkanaa, juuriselleriä ja palsternakkaa.

19.7.2005
Reseptin ainekset
5 annosta
2 kpl
porkkanaa
200 g
juuriselleriä
1 kpl
palsternakkaa
100 g
purjoa
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punasipulia
5 kpl
perunaa
500 g
lohta
2 rkl
oliiviöljyä
10 dl
kalalientä
3 dl
tomaattimurskaa
1/2 dl
tomaattipyreetä
2 tl
yrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
2 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
merisuolaa
1/4 rkl
mustapippuria

Lohiseljanka valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja palsternakka. Halkaise purjo, huuhtele se ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kuori ja lohko perunat. Fileoi lohi tarvittaessa ja leikkaa filee kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja sipuleita hetki. Lisää kalaliemi, tomaattimurska ja mausteet.
  3. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla viitisen minuuttia ja lisää sitten perunat. Annan poreilla vielä viitisen minuuttia ja lisää kalapalat. Kun perunat ja kalat ovat kypsiä, keitto on valmis.
  4. Tarkista suola ja pippuri ja tarjoa keittoa lisäkkeiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt