Maku

Lohiseljanka

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Lämmin lohiseljanka lämmittää viileänä päivänä! Tomaattisessa liemessä kypsäksi hautuu lohen lisäksi muun muassa perunaa, porkkanaa, juuriselleriä ja palsternakkaa.
GL
LA
MA
MU
3.8
4
Julkaistu: 19.7.2005


Ainekset (5 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 200 gjuuriselleriä
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 100 gpurjoa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunasipulia
  • 5 kplperunaa
  • 500 glohta
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 10 dlkalalientä
  • 3 dltomaattimurskaa
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlmerisuolaa
  • 1/4 rklmustapippuria
Tulosta

Lohiseljanka valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, selleri ja palsternakka. Halkaise purjo, huuhtele se ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja punasipuli. Kuori ja lohko perunat. Fileoi lohi tarvittaessa ja leikkaa filee kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja sipuleita hetki. Lisää kalaliemi, tomaattimurska ja mausteet.
  3. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla viitisen minuuttia ja lisää sitten perunat. Annan poreilla vielä viitisen minuuttia ja lisää kalapalat. Kun perunat ja kalat ovat kypsiä, keitto on valmis.
  4. Tarkista suola ja pippuri ja tarjoa keittoa lisäkkeiden kanssa.
4 kommenttia