Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Lohilaksa on aasialainen kookospohjainen nuudeli-kalakeitto, jonka salaisuus on currytahna. Maku pehmenee juuri sopivaksi kookosmaitoliemellä. Kokeile laksaan lohen lisäksi muita kaloja tai äyriäisiä. Myös kanaa kannattaa testata. Laksan kasvisversiossa maistuu mainiosti tofu.
GL
LA
MA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.9.2019

Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Lohilaksa
- 400 glohifileetä
- 1/2 tlhienoa merisuolaa
- 1punainen paprika
- 1porkkana
- 100 gkatkarapuja
- 2 rklpunaista currytahnaa
- 1 rklinkivääriä (raastettuna)
- 1 tlrypsiöljyä
- 5 dlkalalientä
- 400 gkookosmaitoa
- 1 rklsokeria
- 3 rkllimemehua
- 100 gpakastepapuja (tai hermeitä)
- 100 griisinuudeleita
- 4 rklkorianteria (tai thai-basilikaa)
Lohilaksa valmistuu helposti näin:
- Nypi lohesta ruodot pois. Leikkaa kala kuutioiksi ja mausta suolalla.
- Leikkaa paprika ja porkkana ohuiksi suikaleiksi.
- Sulata katkaravut siivilässä.
- Kuumenna currytahna ja inkivääri öljytilkassa kattilassa. Lisää kalaliemi, kookosmaito ja sokeri. Anna liemen kiehua pari minuuttia.
- Mausta liemi limettimehulla. Lisää lohipalat ja kasvikset. Kuumenna laksa hitaasti kiehuvaksi, keitä vain 1 minuutti. Jos käytät katkarapuja, lisää ne keittoon tässä vaiheessa.
- Nosta kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna keiton makujen tekeytyä sillä välin, kun keität nuudelit.
- Annostele nuudelit kulhoihin, kauho päälle kuumaa lohilaksaa ja ripottele pinnalle runsaasti yrttejä.