5(3)
Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
30 min
Lohilaksa on aasialainen kookospohjainen nuudeli-kalakeitto, jonka salaisuus on currytahna. Maku pehmenee juuri sopivaksi kookosmaitoliemellä. Kokeile laksaan lohen lisäksi muita kaloja tai äyriäisiä. Myös kanaa kannattaa testata. Laksan kasvisversiossa maistuu mainiosti tofu.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohilaksa
400 glohifileetä
1/2 tlhienoa merisuolaa
1punainen paprika
1porkkana
100 gkatkarapuja
2 rklpunaista currytahnaa
1 rklinkivääriä (raastettuna)
1 tlrypsiöljyä
5 dlkalalientä
400 gkookosmaitoa
1 rklsokeria
3 rkllimemehua
100 gpakastepapuja (tai hermeitä)
100 griisinuudeleita
4 rklkorianteria (tai thai-basilikaa)

Lohilaksa valmistuu helposti näin:

  1. Nypi lohesta ruodot pois. Leikkaa kala kuutioiksi ja mausta suolalla.
  2. Leikkaa paprika ja porkkana ohuiksi suikaleiksi.
  3. Sulata katkaravut siivilässä.
  4. Kuumenna currytahna ja inkivääri öljytilkassa kattilassa. Lisää kalaliemi, kookosmaito ja sokeri. Anna liemen kiehua pari minuuttia.
  5. Mausta liemi limettimehulla. Lisää lohipalat ja kasvikset. Kuumenna laksa hitaasti kiehuvaksi, keitä vain 1 minuutti. Jos käytät katkarapuja, lisää ne keittoon tässä vaiheessa.
  6. Nosta kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna keiton makujen tekeytyä sillä välin, kun keität nuudelit.
  7. Annostele nuudelit kulhoihin, kauho päälle kuumaa lohilaksaa ja ripottele pinnalle runsaasti yrttejä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo