Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa

30 min

Lohilaksa on aasialainen kookospohjainen nuudeli-kalakeitto, jonka salaisuus on currytahna. Maku pehmenee juuri sopivaksi kookosmaitoliemellä. Kokeile laksaan lohen lisäksi muita kaloja tai äyriäisiä. Myös kanaa kannattaa testata. Laksan kasvisversiossa maistuu mainiosti tofu.

Reseptin ainekset
4 annosta
Lohilaksa
400 g
lohifileetä
1/2 tl
hienoa merisuolaa
1
punainen paprika
1
porkkana
100 g
katkarapuja
2 rkl
punaista currytahnaa
1 rkl
inkivääriä (raastettuna)
1 tl
rypsiöljyä
5 dl
kalalientä
400 g
kookosmaitoa
1 rkl
sokeria
3 rkl
limemehua
100 g
pakastepapuja (tai hermeitä)
100 g
riisinuudeleita
4 rkl
korianteria (tai thai-basilikaa)

Lohilaksa valmistuu helposti näin:

  1. Nypi lohesta ruodot pois. Leikkaa kala kuutioiksi ja mausta suolalla.
  2. Leikkaa paprika ja porkkana ohuiksi suikaleiksi.
  3. Sulata katkaravut siivilässä.
  4. Kuumenna currytahna ja inkivääri öljytilkassa kattilassa. Lisää kalaliemi, kookosmaito ja sokeri. Anna liemen kiehua pari minuuttia.
  5. Mausta liemi limettimehulla. Lisää lohipalat ja kasvikset. Kuumenna laksa hitaasti kiehuvaksi, keitä vain 1 minuutti. Jos käytät katkarapuja, lisää ne keittoon tässä vaiheessa.
  6. Nosta kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna keiton makujen tekeytyä sillä välin, kun keität nuudelit.
  7. Annostele nuudelit kulhoihin, kauho päälle kuumaa lohilaksaa ja ripottele pinnalle runsaasti yrttejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt