


Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa
30 min
Lohilaksa on aasialainen kookospohjainen nuudeli-kalakeitto, jonka salaisuus on currytahna. Maku pehmenee juuri sopivaksi kookosmaitoliemellä. Kokeile laksaan lohen lisäksi muita kaloja tai äyriäisiä. Myös kanaa kannattaa testata. Laksan kasvisversiossa maistuu mainiosti tofu.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lohilaksa
400 g
lohifileetä
1/2 tl
hienoa merisuolaa
1
punainen paprika
1
porkkana
100 g
katkarapuja
2 rkl
punaista currytahnaa
1 rkl
inkivääriä (raastettuna)
1 tl
rypsiöljyä
5 dl
kalalientä
400 g
kookosmaitoa
1 rkl
sokeria
3 rkl
limemehua
100 g
pakastepapuja (tai hermeitä)
100 g
riisinuudeleita
4 rkl
korianteria (tai thai-basilikaa)
Lohilaksa valmistuu helposti näin:
- Nypi lohesta ruodot pois. Leikkaa kala kuutioiksi ja mausta suolalla.
- Leikkaa paprika ja porkkana ohuiksi suikaleiksi.
- Sulata katkaravut siivilässä.
- Kuumenna currytahna ja inkivääri öljytilkassa kattilassa. Lisää kalaliemi, kookosmaito ja sokeri. Anna liemen kiehua pari minuuttia.
- Mausta liemi limettimehulla. Lisää lohipalat ja kasvikset. Kuumenna laksa hitaasti kiehuvaksi, keitä vain 1 minuutti. Jos käytät katkarapuja, lisää ne keittoon tässä vaiheessa.
- Nosta kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna keiton makujen tekeytyä sillä välin, kun keität nuudelit.
- Annostele nuudelit kulhoihin, kauho päälle kuumaa lohilaksaa ja ripottele pinnalle runsaasti yrttejä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat