Maku

Lohilaksa on aasialainen kalakeitto, jonka salaisuus piilee currytahnassa

30 min
GL
LA
MA
MU
0
0

Lohilaksa on aasialainen kookospohjainen nuudeli-kalakeitto, jonka salaisuus on currytahna. Maku pehmenee juuri sopivaksi kookosmaitoliemellä. Kokeile laksaan lohen lisäksi muita kaloja tai äyriäisiä. Myös kanaa kannattaa testata. Laksan kasvisversiossa maistuu mainiosti tofu.
Tulosta
Kuvat Kreetta Järvenpää

Ainekset (4 annosta)

Lohilaksa

  • 400 glohifileetä
  • 1/2 tlhienoa merisuolaa
  • 1punainen paprika
  • 1porkkana
  • 100 gkatkarapuja
  • 2 rklpunaista currytahnaa
  • 1 rklinkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlrypsiöljyä
  • 5 dlkalalientä
  • 400 gkookosmaitoa
  • 1 rklsokeria
  • 3 rkllimemehua
  • 100 gpakastepapuja (tai hermeitä)
  • 100 griisinuudeleita
  • 4 rklkorianteria (tai thai-basilikaa)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Lohilaksa valmistuu helposti näin:

  1. Nypi lohesta ruodot pois. Leikkaa kala kuutioiksi ja mausta suolalla.
  2. Leikkaa paprika ja porkkana ohuiksi suikaleiksi.
  3. Sulata katkaravut siivilässä.
  4. Kuumenna currytahna ja inkivääri öljytilkassa kattilassa. Lisää kalaliemi, kookosmaito ja sokeri. Anna liemen kiehua pari minuuttia.
  5. Mausta liemi limettimehulla. Lisää lohipalat ja kasvikset. Kuumenna laksa hitaasti kiehuvaksi, keitä vain 1 minuutti. Jos käytät katkarapuja, lisää ne keittoon tässä vaiheessa.
  6. Nosta kattila pois levyltä ja peitä kannella. Anna keiton makujen tekeytyä sillä välin, kun keität nuudelit.
  7. Annostele nuudelit kulhoihin, kauho päälle kuumaa lohilaksaa ja ripottele pinnalle runsaasti yrttejä.

MITÄ PIDIT?
0