Kirjolohikiusaus – arjen helppo herkku
45 min
{
Aktiivinen
5 minPassiivinen
40 minKirjolohikiusaus on arkiruokien helppo klassikko! Kun valmistat kiusauksen valmiista peruna-sipulisuikaleista, vuoka sujahtaa uuniin minuuteissa. Tuore tilli viimeistelee kirjolohikiusauksen.
GL
MU
4.3
Kuvat
Julkaistu 16.9.2015

Kirjolohikiusaus – arjen helppo herkku
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kirjolohikiusaus
- 300 gkirjolohifileetä (ruodottomana ja nahattomana)
- 800 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 1/2 dltuoretta tilliä (silputtuna)
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
- 2 dlruokakermaa
Vuokaan
- 1 rklrypsiöljyä
Kirjolohikiusaus – ohje:
- Voitele vuoka öljyllä. Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Levitä uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, tillisilppua, kalaa sekä suolaa ja pippuria. Kaada päälle ruokakerma.
- Paista lohikiusausta 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä kiusaus tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Tarjoa kirjolohikiusausta esimerkiksi vihersalaatin kera.

Lohikiusaus – kotiruokien klassikko, joka maistuu aina!
Meillä kotona

Peltikiusaus lohesta – paljon paahtunutta paistopintaa, rutkasti enemmän makua
Maku

Kirjolohi-kasviskiusaus
Maku

Kinkkukiusaus – helppo arkiruoka valmistuu uunissa kuin itsestään
Maku

Pannukiusaus
Maku

Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin
Maku

Pannullinen hyvää! Basilikaöljyllä viimeistelty kasvispannukiusaus valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle
Kotivinkki

Helppo kinkkukiusaus
Maku