Maku

Kirjolohikiusaus – arjen helppo herkku

45 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
40 min
Kirjolohikiusaus on arkiruokien helppo klassikko! Kun valmistat kiusauksen valmiista peruna-sipulisuikaleista, vuoka sujahtaa uuniin minuuteissa. Tuore tilli viimeistelee kirjolohikiusauksen.
GL
MU
4.3
0
Julkaistu 16.9.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

Kirjolohikiusaus

  • 300 gkirjolohifileetä (ruodottomana ja nahattomana)
  • 800 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 1/2 dltuoretta tilliä (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 dlruokakermaa

Vuokaan

  • 1 rklrypsiöljyä
Tulosta

Kirjolohikiusaus – ohje:

  1. Voitele vuoka öljyllä. Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Levitä uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, tillisilppua, kalaa sekä suolaa ja pippuria. Kaada päälle ruokakerma.
  2. Paista lohikiusausta 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä kiusaus tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  3. Tarjoa kirjolohikiusausta esimerkiksi vihersalaatin kera.
Kommentoi »