


Kirjolohikiusaus – arjen helppo herkku
45 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 40 min
Kirjolohikiusaus on arkiruokien helppo klassikko! Kun valmistat kiusauksen valmiista peruna-sipulisuikaleista, vuoka sujahtaa uuniin minuuteissa. Tuore tilli viimeistelee kirjolohikiusauksen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kirjolohikiusaus
300 g
kirjolohifileetä (ruodottomana ja nahattomana)
800 g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 dl
tuoretta tilliä (silputtuna)
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 dl
ruokakermaa
Vuokaan
1 rkl
rypsiöljyä
Kirjolohikiusaus – ohje:
- Voitele vuoka öljyllä. Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Levitä uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, tillisilppua, kalaa sekä suolaa ja pippuria. Kaada päälle ruokakerma.
- Paista lohikiusausta 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä kiusaus tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
- Tarjoa kirjolohikiusausta esimerkiksi vihersalaatin kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat