4,3(12)
Kirjolohikiusaus – arjen helppo herkku
Gluteeniton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 40 min
Kirjolohikiusaus on arkiruokien helppo klassikko! Kun valmistat kiusauksen valmiista peruna-sipulisuikaleista, vuoka sujahtaa uuniin minuuteissa. Tuore tilli viimeistelee kirjolohikiusauksen.
16.9.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Kirjolohikiusaus
300 gkirjolohifileetä (ruodottomana ja nahattomana)
800 gperuna-sipulisekoitusta (pakaste)
1/2 dltuoretta tilliä (silputtuna)
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
2 dlruokakermaa
Vuokaan
1 rklrypsiöljyä

Kirjolohikiusaus – ohje:

  1. Voitele vuoka öljyllä. Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Levitä uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, tillisilppua, kalaa sekä suolaa ja pippuria. Kaada päälle ruokakerma.
  2. Paista lohikiusausta 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Peitä kiusaus tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
  3. Tarjoa kirjolohikiusausta esimerkiksi vihersalaatin kera.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.