Lohikiusaus – kotiruokien klassikko, joka maistuu aina!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Lohikiusaus maistuu arkena ja viikonloppuna. Kotiruokaklassikossa maistuvat muheva peruna, maukas kala ja raikas tilli. Kerma viimeistelee lohikiusauksen. Katso helppo resepti!
MU
GL
3.7
2
Julkaistu 19.1.2022


Reseptin ainekset (4–5 annosta)

Lohikiusaus

  • 1 sipuli
  • 1 kgperunasuikaleita (pakaste)
  • 500 glohi- tai kirjolohifileetä
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 dltilliä (hienonnettuna)
  • 3 dlkuohu- tai ruokakermaa
Tulosta

Lohikiusaus – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli.
  2. Kaada puolet jäisistä perunasuikaleista uunivuokaan. Lisää sipulit.
  3. Leikkaa lohifilee nahattomiksi suikaleiksi. Levitä kalasuikaleet perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.
  4. Lisää loput perunasuikaleet. Kaada kerma vuokaan.
  5. Paista lohikiusausta 200 asteessa uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.
2 kommenttia