


Lohikiusaus – kotiruokien klassikko, joka maistuu aina!
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Lohikiusaus maistuu arkena ja viikonloppuna. Kotiruokaklassikossa maistuvat muheva peruna, maukas kala ja raikas tilli. Kerma viimeistelee lohikiusauksen. Katso helppo resepti!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Lohikiusaus
1
sipuli
1 kg
perunasuikaleita (pakaste)
500 g
lohi- tai kirjolohifileetä
1½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
3 dl
kuohu- tai ruokakermaa
Lohikiusaus – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli.
- Kaada puolet jäisistä perunasuikaleista uunivuokaan. Lisää sipulit.
- Leikkaa lohifilee nahattomiksi suikaleiksi. Levitä kalasuikaleet perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.
- Lisää loput perunasuikaleet. Kaada kerma vuokaan.
- Paista lohikiusausta 200 asteessa uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat