Lohikiusaus – kotiruokien klassikko, joka maistuu aina!
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Lohikiusaus maistuu arkena ja viikonloppuna. Kotiruokaklassikossa maistuvat muheva peruna, maukas kala ja raikas tilli. Kerma viimeistelee lohikiusauksen. Katso helppo resepti!
MU
GL
3.7
Kuvat
Julkaistu 19.1.2022

Lohikiusaus – kotiruokien klassikko, joka maistuu aina!
Reseptin ainekset (4–5 annosta)
Lohikiusaus
- 1 sipuli
- 1 kgperunasuikaleita (pakaste)
- 500 glohi- tai kirjolohifileetä
- 1½ tl suolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 dltilliä (hienonnettuna)
- 3 dlkuohu- tai ruokakermaa
Lohikiusaus – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli.
- Kaada puolet jäisistä perunasuikaleista uunivuokaan. Lisää sipulit.
- Leikkaa lohifilee nahattomiksi suikaleiksi. Levitä kalasuikaleet perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.
- Lisää loput perunasuikaleet. Kaada kerma vuokaan.
- Paista lohikiusausta 200 asteessa uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

Peltikiusaus lohesta – paljon paahtunutta paistopintaa, rutkasti enemmän makua
Maku

Pannullinen hyvää! Basilikaöljyllä viimeistelty kasvispannukiusaus valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle
Kotivinkki

Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin
Maku

Kinkkukiusaus – helppo arkiruoka valmistuu uunissa kuin itsestään
Maku

Mausteinen kasviskiusaus
Maku

Limeuunilohi on suosikkikokki Patrik Lindströmin arkibravuuri – suolainen fetajogurtti ja raikas kurkku-avokadosalsa antavat viimeisen silauksen
Maku

Mummolan makuja! Lukijamme Tarun mehevät lohikukkoset saavat sisäänsä ruokaisan ohra-munatäytteen
Maku

Salviaa, kylmäsavulohta, porkkanaa – ja ripaus sokeria! Yllättävä aines viimeistelee porkkana-salviapastan herkullisuuden
Kotivinkki