3,7(74)
Lohikiusaus – kotiruokien klassikko, joka maistuu aina!
Munaton
Gluteeniton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Lohikiusaus maistuu arkena ja viikonloppuna. Kotiruokaklassikossa maistuvat muheva peruna, maukas kala ja raikas tilli. Kerma viimeistelee lohikiusauksen. Katso helppo resepti!
19.1.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Lohikiusaus
1 sipuli
1 kgperunasuikaleita (pakaste)
500 glohi- tai kirjolohifileetä
1½ tl suolaa
½ tlmustapippuria
1 dltilliä (hienonnettuna)
3 dlkuohu- tai ruokakermaa

Lohikiusaus – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli.
  2. Kaada puolet jäisistä perunasuikaleista uunivuokaan. Lisää sipulit.
  3. Leikkaa lohifilee nahattomiksi suikaleiksi. Levitä kalasuikaleet perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.
  4. Lisää loput perunasuikaleet. Kaada kerma vuokaan.
  5. Paista lohikiusausta 200 asteessa uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.