Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohihyytelö

4 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 50 min
27.7.2005
Reseptin ainekset
4 annosta
4 kpl
liivatelehteä
300 g
lohta
1/ tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 kpl
laakerinlehteä
1 rkl
tuoretta timjamia
5 dl
kalalientä
40 g
aurinkokuivattua tomaattia
170 g
katkarapuja (pakaste)
200 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
1 kpl
limettiä
4 kpl
pinaattia (höyrytettynä)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Pane lohipala kattilaan, nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja ripottele muutama kokonainen valkopippuri, pari laakerinlehteä ja timjaminoksaa päälle. Anna maustua 30 minuuttia.

Kaada kalaliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.

Jäähdytä liemessä. Kuumenna tilkka keitinlientä ja liuota hyvin valutetut liivatelehdet liemeen. Jäähdytä.

Nosta lohipala lautaselle, irrota kalasta lihat ja pane ne monitoimikoneeseen. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna seos. Jätä katkaravuista muutama koristeluun ja lisää loput katkaravut, ranskankerma, mausteet, limetin mehu ja jäähtynyt, mutta ei hyytynyt liivateliemi. Sekoita muutamia kierroksia.

Kaada hyytelöseos isoon tai pieniin hyytelövuokiin, peitä ja pane jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Kumoa hyytelö kastamalla vuoka kuumaan veteen ja kopauta se tarjoilulautaselle. Koristele katkaravuilla ja pinaatinlehdillä, jotka on maustettu ripauksella suolaa ja muskottipähkinää.

Tarjoa kullankeltaisen sahramikastikkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt