Maku

Lohihyytelö

4 h 20 min
GL
MU
4.33
2


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Marjo Tokkari

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplliivatelehteä
  • 300 glohta
  • 1/ tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 5 dlkalalientä
  • 40 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 170 gkatkarapuja (pakaste)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 kpllimettiä
  • 4 kplpinaattia (höyrytettynä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h 50 min

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Pane lohipala kattilaan, nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja ripottele muutama kokonainen valkopippuri, pari laakerinlehteä ja timjaminoksaa päälle. Anna maustua 30 minuuttia.

Kaada kalaliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa poreillen noin 20 minuuttia.

Jäähdytä liemessä. Kuumenna tilkka keitinlientä ja liuota hyvin valutetut liivatelehdet liemeen. Jäähdytä.

Nosta lohipala lautaselle, irrota kalasta lihat ja pane ne monitoimikoneeseen. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja hienonna seos. Jätä katkaravuista muutama koristeluun ja lisää loput katkaravut, ranskankerma, mausteet, limetin mehu ja jäähtynyt, mutta ei hyytynyt liivateliemi. Sekoita muutamia kierroksia.

Kaada hyytelöseos isoon tai pieniin hyytelövuokiin, peitä ja pane jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Kumoa hyytelö kastamalla vuoka kuumaan veteen ja kopauta se tarjoilulautaselle. Koristele katkaravuilla ja pinaatinlehdillä, jotka on maustettu ripauksella suolaa ja muskottipähkinää.

Tarjoa kullankeltaisen sahramikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.33