Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lohi-bisque – samettisessa sosesopassa maistuvat lohi ja aromikkaat kasvikset

40 min

Lohi-bisque valmistetaan perinteisten äyriäisten sijaan lohesta. Halutessasi voit paistaa osan lohesta pannulla ja lisätä sattumiksi samettiseen keittoon.

25.3.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
4
perunaa (jauhoinen lajike)
2
porkkanaa
2
lehtisellerinvartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
½ dl
tomaattipyreetä
8 dl
vettä
2 rkl
kala- tai kasvisfondia
2
laakerinlehteä
1 tl
timjamia
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
chilijauhetta
½ tl
mustapippuria
500 g
kirjolohi- tai lohifileetä
1 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 rkl
sitruunan mehua
Viimeistelyyn
½ dl
ruohosipulia tai timjamia hienonnettuna

Lohi-bisque valmistetaan näin:

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Viipaloi lehtisellerinvarret, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki.
  3. Kaada vesi, fondi ja mausteet kattilaan. Keitä 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Leikkaa lohi nahattomiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Keitä 3 minuuttia. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
  5. Lisää kerma ja sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele ruohosipulilla tai timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt