


Lohi-bisque – samettisessa sosesopassa maistuvat lohi ja aromikkaat kasvikset
40 min
Lohi-bisque valmistetaan perinteisten äyriäisten sijaan lohesta. Halutessasi voit paistaa osan lohesta pannulla ja lisätä sattumiksi samettiseen keittoon.
Reseptin ainekset
4 annosta
4
perunaa (jauhoinen lajike)
2
porkkanaa
2
lehtisellerinvartta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
½ dl
tomaattipyreetä
8 dl
vettä
2 rkl
kala- tai kasvisfondia
2
laakerinlehteä
1 tl
timjamia
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
chilijauhetta
½ tl
mustapippuria
500 g
kirjolohi- tai lohifileetä
1 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 rkl
sitruunan mehua
Viimeistelyyn
½ dl
ruohosipulia tai timjamia hienonnettuna
Lohi-bisque valmistetaan näin:
- Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Viipaloi lehtisellerinvarret, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki.
- Kaada vesi, fondi ja mausteet kattilaan. Keitä 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Leikkaa lohi nahattomiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Keitä 3 minuuttia. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Lisää kerma ja sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele ruohosipulilla tai timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat