Kotivinkki

Lohi-bisque – samettisessa sosesopassa maistuvat lohi ja aromikkaat kasvikset

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Lohi-bisque valmistetaan perinteisten äyriäisten sijaan lohesta. Halutessasi voit paistaa osan lohesta pannulla ja lisätä sattumiksi samettiseen keittoon.
3
0


Ainekset (4 annosta)

  • 4perunaa (jauhoinen lajike)
  • 2porkkanaa
  • 2lehtisellerinvartta
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ dltomaattipyreetä
  • 8 dlvettä
  • 2 rklkala- tai kasvisfondia
  • 2laakerinlehteä
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlchilijauhetta
  • ½ tlmustapippuria
  • 500 gkirjolohi- tai lohifileetä
  • 1 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2 rklsitruunan mehua

Viimeistelyyn

  • ½ dlruohosipulia tai timjamia hienonnettuna
Tulosta

Lohi-bisque valmistetaan näin:

  1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Viipaloi lehtisellerinvarret, hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki.
  3. Kaada vesi, fondi ja mausteet kattilaan. Keitä 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Leikkaa lohi nahattomiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Keitä 3 minuuttia. Poista laakerinlehdet ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
  5. Lisää kerma ja sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele ruohosipulilla tai timjamilla.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »